Matchrapport: FC Rosengård-BK Olympic 4-2

FC Rosengård inledde veckan med ett Malmöderby mot BK Olympic hemma på Rosengårds IP. FCR hade kontroll över händelserna och var också det bättre laget under större delen av matchen, men hamnade trots det i underläge redan i den åttonde minuten. BK Olympics Henrik Norrby fick bollen centralt strax utanför straffområdet och kunde placera in 0-1 till gästerna.
Men FC Rosengård reste sig och i den 32:a minuten kom kvitteringen. Efter att ha rullat upp fint i uppbyggnaden hamnade bollen hos FCR-produkten Ismael Hussein som, med en liten klack genom försvaret, friställde Linus Olsson som kunde lägga in 1-1.
2-1 kom bara två minuter in i den andra halvleken. Återigen visade FC Rosengård prov på tålamod i anfallsspelet när man lugnt och metodiskt rullade runt och till slut hittade fram till en målchans. Försvararen Isak Redzic slog en fin genomskärare till en framstormande Kofi Yeboah Addae på högerkanten som med ett inspel hittade in till mittfältaren Egzon Sekiraca som sköt in 2-1 vid den bortre stolpen.
En dryg kvart senare var det dags igen. Baris Hümmet fick bollen till vänster utanför straffområdet, klev inåt i banan och avlossade ett skott som satte sig vid den bortre stolpen, otagbart för Olympic-målvakten. Mittfältaren visade under matchen att hans form har varit uppåtgående sedan comebacken från en skada för ett par veckor sedan.
En annan som visat stigande form efter skadefrånvaro är anfallaren Linus Olsson. Han kunde i den 69:e minuten göra 4-1 till hemmalaget, hans andra mål för kvällen. FCR lade in en hög press och vann bollen högt upp i banan innan den hamnade hos Olsson som från distans tryckte in bollen i nätmaskorna.
Med drygt tio minuter före full tid och en 4-1 ledning i ryggen började FCR att slappna av och man blev en aning för bekväma. BK Olympic tilläts gå mer framåt än tidigare under matchen och fick också in en vacker reducering på frispark i slutminuterna. Dock kom man inte närmare än så och slutresultatet skrevs till 4-2, en rättvis seger sett till matchbilden där FCR var numret större än Malmörivalerna denna kväll.
Derbyseger och tre poäng – en perfekt start på veckan!
**********
Startelva:
1. Blerim Gudjufi

27. Isak Redzic
2. Hannes Cederholm
17. Ali Jasim
4. Linus Fridolf

7. Granit Sherifi ©
9. Baris Hümmet
10. Egzon Sekiraca
48. Zia Sakirovski

11. Ismael Hussein
15. Linus Olsson
Avbytare:
6. Kofi Yeboah Addae
12. Dardan Burrniku
18. Silvin Jakupi
19. Giovanni Gloria
21. Rezen Tawfeeq
34. Almir Malicevic
90. Ronald Lubwama
Mål:
8’ 0-1 BKO – Henrik Norrby
32’ 1-1 FCR – Linus Olsson
47’ 2-1 FCR – Egzon Sekiraca
62’ 3-1 FCR – Baris Hümmet
69’ 4-1 FCR – Linus Olsson
87’ 4-2 BKO – Sadmir Zekovic
Byten:
23’ Granit Sherifi UT – Kofi Yeboah Addae IN
72’ Baris Hümmet UT – Dardan Burrniku IN
72’ Ismael Hussein UT – Silvin Jakupi IN
72’ Zia Sakirovski UT – Almir Malicevic IN
75’ Egzon Sekiraca UT – Giovanni Gloria IN
Varningar:
86’ Kofi Yeboah Addae
**********
Nästa hemmamatch:
Måndag 8 oktober kl. 19:00 – Div. 2 Västra Götaland
FC Rosengård-Kvarnby IK
Rosengårds IP

Kom och stötta oss – vi behöver ert stöd!