Matchrapport: FC Rosengård – Chelsea Ladies FC, 0-1

Med 3-0 med oss i bagaget efter matchen i London visste vi precis vad som behövdes för att komma vidare i turneringen. Snabbare tempo, mer aggressivitet och framförallt flera mål!
I början av förra veckans bortamatch startade Chelsea i ett rasande tempo första 15-20 minuterna. Denna matchen blev jämnare rakt igenom, Chelsea lyckades inte få lika stort övertag. Dock hade dom mycket boll matchen igenom och vi fick kämpa oss till både bollinnehav och egna anfall.
Vårt första riktigt farliga läge kom i 12’e minuten, Ali kommer loss på kanten, slår ett inlägg till Sanne, som avslutar precis utanför stolpen. Med ett mål i det läget, så hade matchbilden sett annorlunda ut. Ett par bra lägen på båda, men inget som resulterade i mål. Nu fick vi gå till halvtidsvila med 0-0.
Efter några minuter in i andra halvlek lyckas Chelsea spräcka nollan. Dunn kommer fri på vänsterkanten och slår ett inlägg som når Soyun och hon placerar bollen nära stolpen. Zećira är riktigt nära att nå den, men får tyvärr se bollen bakom sig i nätet.
Resten av matchen blir en jakt på vårt första mål, men vi når tyvärr inte enda dit. Vi får se oss besegrade och utslagna ur årets Champions League. Tack till alla er som kom till Malmö IP idag och välkomna tillbaka framåt våren när säsongen drar igång igen.
 
Startelva:
1 Zećira Mušović
3 Simone Boye Sørensen
4 Glódis Viggosdottir
5 Ali Riley
6 Anita Asante
7 Ebba Wieder
14 Hanna Folkesson
17 Caroline Seger
19 Iva Landeka
31 Anja Mittag
51 Sanne Troelsgaard
Avbytare:
2 Erin McLeod
13 Sophie Sundqvist
23 Jenna Hellstrom
26 Linnea Svensson
35 Andrea Thorisson
36 Edina Filekovic
46 Ida Lyberg
Mål:
53′ 0-1, Ji Soyun
Byten:
61′ Byte CLFC. Hannah Blundell in, Maria Thorisdottir ut.
68′ Byte CLFC. Karen Carney in, Erin Cuthbert ut.
78′ Byte CLFC. Francesca Kirby in, Katie Chapman ut.
78′ Byte FCR. Sanne Troelsgaard ut, Jenna Hellstrom in.
Varningar:
67′ Gult kort, Bachmann
Publik: 1358
Bilder: