Matchrapport: FC Rosengård – Djurgårdens IF FF; 2-1

Idag var det dags för semifinal mot Djurgården på Malmö IP. Vi bjöds på en fin solig matchdag, dock ganska kallt på läktarna.
I första halvlek hade vi mycket boll och styrde spelet långa stunder, men kom inte till dom riktigt farliga lägena. Det smälldes på bra i närkamperna och vi fick se en rejält fysisk match. Mållöst i första halvlek och till halvtidsvila med 0-0.
En bit in i andra halvlek rivs Ali ner i straffområdet och domaren dömer straff. Anja tar straffen och sätter bollen hårt nära vänstra stolpen. DIF’s målvakt Gunnarsdottir går helt rätt, men når inte enda ut. Vi har efter det flera bra lägen att sätta 2-0, men lyckas inte få in bollen. På övertid kvitterar Djurgården, när före detta FCR-spelaren Hellstrom trycker in bollen efter en rörig situation i vårt straffområde. Vi går ändå för vinst och lyckas avgöra i sista minuten när Fiona Brown sätter 2-1. Vi är därigenom klara för final i Svenska Cupen och kan försvara guldet som regerande mästare.
Finalen spelas söndag 13’e maj på Malmö IP mot Linköpings FC.

Mål:
58′ 1-0. Anja Mittag
90′ 1-1. Jenna Hellstrom
94′ 2-1. Fiona Brown
Byten:
21′ Byte DIF. Ekroth in, Andersson ut
61′ Byte FCR. Wieder in, Björn ut
68′ Byte FCR. Brown in, Utland ut
72′ Byte DIF. Westergren in, Helin ut
Varningar:
77′ Gult kort DIF, Hellstrom