Matchrapport: FC Rosengård – Djurgårdens IF FF 6-3

Säsongen börjar gå mot sitt slut och spelschemat är ganska tight. Ena veckan resa till Asarum för Svenska Cupen och nästa vecka till Rumänien för Champions League. Och mellan det matcherna i Allsvenskan.
Idag tog vi emot Djurgårdens IF FF på ett höstkallt Malmö IP. Vi vet att varenda poäng är viktig och går på fullt ös hela vägen i mål. Vi får en riktigt bra start på matchen. I sjunde minuten slår Iva vår första hörna. Glodis når högst, nickar bollen i ribban och på returen stöter Anja in 1-0. Tio minuter senare kommer Ali loss på kanten, slår ett inlägg som når Iva i mitten och hon kan göra 2-0. Efter det missar vi lite i placering när DIF går till anfall och Jalkerud kan reducera till 2-1. Nästa mål blir riktigt snyggt, när Ella kommer fri strax utanför straffområdet, får tid på sig att sikta och skruvar in bollen otagbart för målvakten. Sen är det Sannes tur att skriva in sig i målprotokollet, med ett välplacerad skott i vänstra målgaveln. Vi kan gå till pausvila med 4-1.
I början av andra får vi det lite stressigt och missar i försvarsspelet. DIF gör dubbelbyte inför andra halvlek och inhopparen Stegius lobbar in 4-2. I 70’nde minuten kliver DIF fram igen om Schmidt gör 4-3. Nu börjar det kännas lite stressigt och man hinner tänka att det nog blir ett jobbigt slut på matchen. Men vi samlar ihop laget riktigt bra och forcerar på slutet. I 88’nde trycker Ella in 5-3 och  strax efter det får vi straff efter att Ali fällts i straffområdet. Ella tar straffen, Gunnarsdottir gör en kanonräddning, men Seger håller sig framme på returen och smäller in 6-3.
Det blev en målrik match idag och dessutom tappade Linköping poäng mot Hammarby. Dock är det lite väl stor lucka i toppen, men vi kör på hela vägen och satsar fullt på slutet. På onsdag är det dags för Champions League när Olimpia-Cluj kommer på besök för returmöte. Kom till Malmö IP då och heja på laget!
 
Startelvan:
1 Zećira Mušović
4 Glódis Viggosdottir
5 Ali Riley
6 Anita Asante
14 Hanna Folkesson
17 Caroline Seger
19 Iva Landeka
30 Ella Masar
31 Anja Mittag
36 Edina Filekovic
51 Sanne Troelsgaard
Avbytare:
2 Erin LcLeod
7 Ebba Wieder
13 Sophie Sundqvist
25 Linnea Svensson
35 Andrea Thorisson
46 Ida Lyberg
53 Johanna Barth
Mål:
8’ 1-0, Anja Mittag
19’ 2-0, Iva Landeka
25′ 2-1, Mia Jalkerud
39′ 3-1, Ella Masar
45′ 4-1, Sanne Troelsgaard
51′ 4-2, Madeleine Stegius
71′ 4-3,  Katrin Schmidt
89′ 5-3, Ella Masar
91′ 6-3, Caroline Seger
Byten:
46′ Michelle Wörner ut, Madeleine Stegius in.
46′ Tempest-Marie Norlin ut, Alexandra Höglund in.
86′ Sanne Troelsgaard ut, Ebba Wieder in.
Varningar:
85′ Gult kort, Kim Sundlöv
Publik: 533
Highlights:

Bilder: