Matchrapport: FC Rosengård-Eskilsminne IF 3-1

FC Rosengård tog en tung skalp när laget besegrade Division 1-laget Eskilsminne IF efter en mycket övertygande första halvlek där man tog ledningen med 3-0.
1-0 kom redan i den sjunde matchminuten genom anfallaren Ismael Hussein efter ett fint förarbete av Dardan Burrniku. Burrniku drev med bollen fint längs vänsterkanten och hittade in till Hussein som sprang sig fri, rundade Eskilsminnes målvakt och enkelt satte dit ledningsmålet.
Nyförvärvet Egzon Sekiraca gjorde sin första start sedan återkomsten till klubben och stod för en strålande insats. I den 25:e minuten hittade han in med ett fint inspel från vänster till framrusande mittbacken Hannes Cederholm i straffområdet som vräkte sig fram och satte dit 2-0, hans första mål i FC Rosengårds tröja.
Ett par minuter senare var det dags igen, och återigen var Sekiraca i allra högsta grad inblandad. Efter ett fint kollektivt presspel vann FCR bollen högt upp i plan varpå nyförvärvet fick chansen framför mål och i avslutsläget gjorde han inget misstag. Ett mål och en assist i återkomsten för Sekiraca.
I den andra halvleken fortsatte FCR att trycka på och man lyckades skapa ett par chanser. Men istället var det Eskilsminne och Emil Åberg som kom loss och satte dit reduceringsmålet bara tre minuter in i halvleken. Därefter var det relativt jämnt och chanser skapades åt båda håll. Eskilsminne försökte forcera fram ytterligare ett reduceringsmål i slutminuterna men FC Rosengård höll ihop och tog därmed en viktig seger som innebär semifinalplats i årets DM. Nu är laget ett steg närmare en titel.
Hannes Cederholm efter matchen:
– Det känns härligt. En bra genomförd match både kollektivt och individuellt, tycker jag. Det är gött att vara vidare. Titlar är alltid viktigt, oavsett vilken turnering det är. Jag tycker att vi bara ska fortsätta och gasa på och satsa på att vinna den här turneringen.
Vad betyder det att besegra ett Div.1-lag i en sådan här match?
– Det betyder att vi har ett bra lag som kan vinna viktiga matcher mot bra motstånd. Nu har vi tyvärr haft det lite tufft och att då bevisa att vi kan spela så här bra betyder mycket. Det är bara positivt.
Vad säger du om ditt mål idag?
– Jag var där framme och Egzon (Sekiraca) hittade mig fint och så satte jag dit den. Det är ett klassmål, säger mittbacken något skämtsamt.
**********
Startelva:
90. Ronald Lubwama

27. Isak Redzic
2. Hannes Cederholm
4. Linus Fridolf
12. Dardan Burrniku

9. Baris Hümmet ©
10. Egzon Sekiraca
19. Giovanni Gloria
18. Silvin Jakupi

7. Granit Sherifi
11. Ismael Hussein
Avbytare:
8. Philip Cascalheira
15. Linus Olsson
17. Ali Jasim
34. Almir Malicevic
48. Zia Sakirovski
Mål:
7’ 1-0 FCR – Ismael Hussein
25’ 2-0 FCR – Hannes Cederholm
31’ 3-0 FCR – Egzon Sekiraca
48’ 3-1 EIF – Emil Åberg
Byten:
Fria byten
Varningar:
FC Rosengård:


Eskilsminne IF:
35’ Filip Egger
74’ Oliver Åkerman
91’ Robin Hofsö
**********
Nästa hemmamatch:
Lördag 18 augusti kl. 14:00
FC Rosengård-Hittarps IK
Rosengårds IP

Kom och stötta oss – vi behöver ert stöd!