Matchrapport: FC Rosengård – Eskilstuna United 1-0

Idag kickade vi igång Damallsvenskan efter sommaruppehållet. Vi tog emot Eskilstuna United DFF på ett soligt Malmö IP. Innan matchen var det extra feststämning, eftersom vi hade Bateria Malmö på besök. Dom spelade trummor med sydamerikanska rytmer innan och under matchen.
Innan matchen fick de danska EM-medaljörerna Sanne och Simone ta emot blommor och publikens applåder.
I startelvan fick vi se tre nyförvärv debutera: Glódis Viggósdóttir, Jenna Hellstrom och Caroline Seger. När matchen drog igång bjöds vi på till en lite avvaktande, men ganska fysisk match. Det smälldes på bra i närkamperna och det märktes att denna matchen spelades av två lag som verkligen var sugna på tre poäng. Vi hade ett par bra lägen där först Sanne och sen Ella kom fria, men fick ingen utdelning på avsluten. I 40’e matchminuten fälldes Ella i straffområdet och domaren dömde straff. Anja tog straffen och satte den distinkt bakom Emelie Lundberg.
Vi gick till halvtidsvila med 1-0. I andra halvlek dominerade vi spelet, hade mycket boll och ett par bra lägen, men vi fick inte till några fler mål. I slutet av matchen märktes att tröttheten slog av på tempot, Eskilstuna pressade på lite på slutet, men vi höll undan och kunde avsluta matchen med en seger. Vi har fortfarande fem poäng upp till Linköping i tabellen och dom kommande matcherna kommer att bli väldigt viktiga.
Nästa hemmamatch blir mot Vittsjö 3/9. Innan dess är det final i Svenska Cupen borta mot Linköping 27/8 och Malmöderby på Swedbank Stadion mot LB07 30/8.
Startelvan:
2 Erin LcLeod
4 Glódis Viggosdottir
5 Ali Riley
6 Anita Asante
7 Ebba Wieder
16 Lina Nilsson
17 Caroline Seger
23 Jenna Hellstrom
30 Ella Masar
31 Anja Mittag
51 Sanne Troelsgaard
Avbytare:
1 Zecira Musovic
19 Iva Landeka
25 Linnea Svensson
27 Anna Plantin
35 Andrea Thorisson
36 Edina Filekovic
53 Johanna Barth
Mål:
41’ 1-0, Anja Mittag, straff
Byten:
67’ Byte Eskilstuna. Olivia Schough ut, Hanna Glas in.
67’ Byte Eskilstuna. Petra Johansson ut, Loreta Kullashi in.
74’ Byte FCR, Anja Mittag ut, Iva Landeka in.
80’ Byte Eskilstuna. Nathalie Björn ut, Cajsa Åkerberg in.
Varningar:
70′ Gult kort, Sanne Troelsgaard
Publiksiffra: 844
Highlights från matchen:

Bilder från matchen: