Matchrapport: FC Rosengård – Högaborgs BK 1-0

Efter vinsten mot Landskrona BoIS var det dags att kliva upp på hästen igen. Högaborgs BK gästade Rosengårds IP och tre viktiga poäng stod på spel för båda lagen, HBK i bottenstriden och FCR i jakten på topplagen.
Matchen böljade fram och tillbaka under de första minuterna och båda lagen hade sina chanser framåt inledningsvis. Sedan satte sig både matchen och tempot. Båda lagen hade under den första halvleken sina perioder där man tog kommandot över matchen och tilläts spela mer på offensiv planhalva, men målen uteblev.
Den andra halvleken inledde FC Rosengård starkast. Inom de första minuterna hade laget redan hunnit skapa ett par tre chanser. Sedan började regnet att tillta vilket gjorde det aningen svårspelat. Men FCR fortsatte att trycka på och skapade ett flertal kvalificerade målchanser. Närmast ledningsmålet kom Ismael Hussein i den 52:a minuten när han på ett inspel från Granit Sherifi prickade stolpen från nära håll inne i straffområdet.
I den 68:e matchminuten skulle dock 1-0 målet komma. På en hörna misslyckades Högaborg med att rensa undan bollen och efter en lite tilltrasslad situation hamnade bollen hos Linus Olsson som på halvvolley smällde in bollen via ribban in i mål. Ett riktigt snyggt avslut av anfallaren.
Efter att ha varit tillbakatryckta i andra halvlek började Högaborg att kliva fram mer och mer efter ledningsmålet, dock utan att skapa de riktigt heta chanserna. Med dryga kvarten kvar av matchen slarvade en Högaborgsförsvarare med bollen på mittplan varpå Zia Sakirovski snodde åt sig bollen och sprintade sig fri mot mål, men en fin parad av Högaborgsmålvakten hindrade det från att bli 2-0.
HBK försökte desperat jaga kvitteringen, men FC Rosengård hade kontroll och det kändes aldrig som att man var riktigt hotat även om HBK skapade ett par halvchanser mot slutet. Resultatet 1-0 stod sig vilket innebar en viktig seger för FC Rosengård i jakten på topplagen. Högaborgs BK, däremot, får fortsatt kriga på i bottenstriden.
**********
Startelva:
1. Blerim Gudjufi

21. Rezen Tawfeeq
17. Ali Jasim
2. Hannes Cederholm
4. Linus Fridolf

18. Silvin Jakupi
19. Giovanni Gloria
8. Philip Cascalheira
7. Granit Sherifi ©

15. Linus Olsson
11. Ismael Hussein
Avbytare:
3. Ratan Hallgrímsson
6. Kofi Yeboah Addae
10. Egzon Sekiraca
27. Isak Redzic
29. Zakaria Sawo
48. Zia Sakirovski
90. Ronald Lubwama
Mål:
68’ 1-0 FCR – Linus Olsson
Byten:
FC Rosengård:
63’ Philip Cascalheira UT – Kofi Yeboah Addae IN
63’ Rezen Tawfeeq UT – Egzon Sekiraca IN
72’ Ismael Hussein UT – Zia Sakirovski IN
89’ Linus Olsson UT – Zakaria Sawo IN
Högaborgs BK:
54’ Arton Jashari UT – Emil Rosqvist IN
76’ Ahmad El Khalayli UT – Victor Gustafsson IN
Varningar:
FC Rosengård:

26’ Granit Sherifi
88’ Egzon Sekiraca
Högaborgs BK:
89’ Emil Nilsson
89’ Hassan Maatouk
**********
Nästa hemmamatch:
Lördag 8 september kl. 14:00 – Div.2 Västra Götaland
FC Rosengård-Lindome GIF
Rosengårds IP

Kom och stötta oss – vi behöver ert stöd!