Matchrapport: FC Rosengård – KIF Örebro 2-2

En hemmamatch med sommar i luften och på självaste Kristi Himmelsfärdsdagen. Vi välkomnade KIF Örebro DFF till ett soligt Malmö IP.
Det känns som en ganska svår match att summera på ett enkelt sätt. Vi hade ett par bra chanser tidigt, men lyckades inte spräcka nollan. Som några matcher tidigare under säsongen, så släpper vi in ett mål bakåt tidigt i matchen. Det kom i 14’e minuten, signerat av Emma Jansson.
Efter deras mål får vi jaga efter en kvittering. Vi styr spelet och har några vassa chanser, men det vill sig inte riktigt, vi får inte in bollen i mål. Vi går till halvtidsvila med 0-1.
Andra halvlek börjar som den första, bra spel, en del chanser och i 63’e minuten kommer kvitteringen. Ett inlägg från Lina Nilsson på kanten, målvakten Söberg och Ella Masar går upp en i duell och bollen går i mål. Nu ökar trycket från vår sida och vi radar upp många fina målchanser. 2-1 kommer 81’e minuten genom Lotta Schelin. En riktig stänkare från snäv vinkel, rakt upp i nättaket.
Dessvärre kommer det en snabb replik från Örebro, som resulterar i 2-2. Ett skott från distans, än en gång av Emma Jansson. Under slutskedet av matchen trycker vi på rejält för att nå ett segermål. Chanserna finns, men målet uteblir och vi får skriva in 2-2 som slutresultat.
Startelvan:
2 Erin McLeod
3 Amanda Ilestedt
4 Emma Berglund
5 Ali Riley
6 Anita Asante
8 Lotta Schelin
11 Lieke Martens
14 Hanna Folkesson
16 Lina Nilsson
30 Ella Masar
51 Sanne Troelsgaard
Avbytare:
1 Zecira Musovic
7 Ebba Wieder
13 Sophie Sundqvist
19 Iva Landeka
22 Hanna Persson
27 Sofie Junge Pedersen
31 Anja Mittag
Mål:
15’ 0-1, Emma Jansson
63’ 1-1, Ella Masar/Lina Nilsson
81’ 2-1, Lotta Schelin
85’ 2-2, Emma Jansson
Byten:
58′ Mittag in, Troelsgaard ut
74′ Landeka in, Folkesson ut
78′ Sundqvist in, Masar ut.
Publiksiffra: 637
Bilder från matchen: