Matchrapport: FC Rosengård – Kopparbergs/Göteborg FC 5-0

Vi bjöds på en söndag med vårvärme i luften och första matchen i år på Malmö IP när man inte behövde frysa. Helt klart bra förutsättningar för en match som först var lite tveksam och trevande, men ändrades rejält när den beryktade ketchup-effekten gjorde entré.
När startelvan presenterade stod det klart att det var dags för comeback för Erin mellan målstolparna. Och att Lotta skulle spela från start och Anja börja på bänken.
Det var ett revanschsuget gäng som äntrade planen. Det har varit svårt att skaka av sig förlusten senast borta mot Eskilstuna och idag var det upp till bevis att få till en bättre matchstart. Övriga matcher denna säsongen har inletts med tidiga mål på fel håll. Att inte få samma matchbild idag stod därför så klart högt upp på dagordningen.
Matchen började lite försiktigt och böljande. Vi hade mycket boll, men dom riktigt farliga målchanserna dök inte upp. I nionde matchminuten fick Pauline Hammarlund ett riktigt bra läge, men det avstyrdes snyggt av Erin som räddade oss från underläge.
Efter 39 minuter kom läget som behövdes, efter en frispark av Lieke så höll sig Sanne framme på returen och kunde stänka in ledningsmålet. Bara några minuter senare serverade Ali en tjusig djupledspassning till Lotta som resulterade i matchens andra mål.
Vi höll farten uppe även i början av andra halvlek och redan efter tre minuter kunde Ella göra 3-0 efter framspelning av Lotta. Då kändes matchen ganska punkterad och vi kunde spela ut hela registret. Ella hann med sitt andra mål för dagen, innan hon byttes ut för att lämna plats åt Anja. Innan slutsignalen ljöd fick även Lieke möjlighet att skriva in sig i målprotokollet, när hon fastställde slutresultatet till 5-0.
Till matchens lirare valde dagens matchvärd Trianon ut Lieke Martens och Elin Rubensson.
På presskonferensen efter matchen konstaterade Kopparbergs huvudtränare Stefan Rehn att dom idag mötte ett väldigt rutinerat lag och att det till stor del var det som avgjorde. Han hade räknat ut att för den sammanlagda åldern på båda trupperna, så var vår 70 år äldre än deras.
Nästa match blir borta mot Hammarby, som även den följs av en bortamatch mot Linköping. Nästa hemmamatch är mot Örebro torsdagen 25 maj.
Startelvan:
2 Erin McLeod
3 Amanda Ilestedt
4 Emma Berglund
5 Ali Riley
6 Anita Asante
7 Ebba Wieder
8 Lotta Schelin
11 Lieke Martens
14 Hanna Folkesson
30 Ella Masar
51 Sanne Troelsgaard
Avbytare:
1 Zecira Musovic
13 Sophie Sundqvist
16 Lina Nilsson
19 Iva Landeka
22 Hanna Persson
27 Sofie Junge Pedersen
31 Anja Mittag
Mål:
39’ 1-0, Sanne Troelsgaard
43’ 2-0, Lotta Schelin
47’ 3-0, Ella Masar
66’ 4-0, Ella Masar
87’ 5-0, Lieke Martens
Byten:
68’ Anja Mittag in, Ella Masar ut
76’ Lina Nilsson in, Emma Berglund ut
86’ Iva Landeka in, Ebba Wieder ut
Publiksiffra: 713
Bilder från matchen: