Matchrapport: FC Rosengård-Kvarnby IK 3-4

Sju mål, sex varningar och två utvisningar. Det var minst sagt en händelserik match mellan de båda Malmölagen.
FC Rosengård började matchen bra och inledde målkavalkaden redan i den nionde matchminuten. Zia Sakirovski serverade Linus Olsson en fin djupledsboll som Olsson förvaltade på bästa sätt genom att snyggt lobba över målvakten till 1-0.
En dryg kvart senare kvitterade Kvarnby efter att ha lyft in bollen i straffområdet på frispark och efter en skarv petat in bollen från nära håll. En stund senare tilldömdes FC Rosengård en straff sedan Kofi Yeboah Addae blivit fälld i straffområdet. Linus Olsson, som verkligen har hittat formen den senaste tiden, klev fram och satte säkert dit 2-1 – hans fjärde mål på två matcher.
Men Kvarnby skulle komma tillbaka och kvittera en andra gång. Strax före paus rann John Ebere Ekeh igenom FCR-försvaret och rullade in 2-2 bakom Blerim Gudjufi.
Tio minuter in i andra halvlek vände Kvarnby matchen med ett 2-3 mål. I samma veva blev FCR:s målvakt Blerim Gudjufi utvisad och man tvingades spela med en man mindre. Och inte nog med det, i den 73:e minuten fick FC Rosengård sin andra utvisning när Zia Sakirovski drog på sig sitt andra gula kort i matchen. Men det hindrade inte FC Rosengård från att fortsätta spela sitt spel som man dittills gjorde så bra och bara tre minuter efter utvisningen gjorde Linus Fridolf 3-3 distinkt i bortre krysset efter en fin klackassist av Isak Redzic.
I slutskedet av matchen släppte FCR på bromspedalen och gasade på för ett segermål trots två man mindre på banan. Man lyckades också skapa en hel del chanser, men målet kom aldrig. Dessvärre för FCR:s del var det istället Kvarnby som utnyttjade möjligheten på kontring och rakade in slutresultatet 3-4 i den 90:e matchminuten.
Stundtals bra fotboll från FC Rosengård, men till slut blev det övermäktigt med nio man på plan. Nu tar vi nya tag till nästa match borta mot Sävedalens IF på lördag.
**********
Startelva:
1. Blerim Gudjufi

27. Isak Redzic
2. Hannes Cederholm
17. Ali Jasim
4. Linus Fridolf

6. Kofi Yeboah Addae
9. Baris Hümmet ©
10. Egzon Sekiraca
48. Zia Sakirovski

11. Ismael Hussein
15. Linus Olsson
Avbytare:
12. Dardan Burrniku
18. Silvin Jakupi
19. Giovanni Gloria
21. Rezen Tawfeeq
29. Zakaria Sawo
34. Almir Malicevic
90. Ronald Lubwama
Mål:
9’ 1-0 FCR – Linus Olsson
25’ 1-1 KIK – Francis Mensah
35’ 2-1 FCR – Linus Olsson
45’ 2-2 KIK – John Ebere Ekeh
55’ 2-3 KIK – John Ebere Ekeh
76’ 3-3 FCR – Linus Fridolf
90’ 3-4 KIK – Oskar Zubac
Byten:
57’ Ismael Hussein UT – Ronald Lubwama IN
72’ Egzon Sekiraca UT – Silvin Jakupi IN
85’ Baris Hümmet UT – Zakaria Sawo IN
Varningar:
27’ Zia Sakirovski
29’ Hannes Cederholm
30’ Linus Fridolf
73’ Zia Sakirovski
89’ Zakaria Sawo
Utvisningar:
55’ Blerim Gudjufi
73’ Zia Sakirovski
**********
Nästa hemmamatch:
Söndag 21 oktober kl. 14:00 – Div. 2 Västra Götaland
FC Rosengård-Prespa Birlik
Rosengårds IP

Kom och stötta oss – vi behöver ert stöd!