Matchrapport: FC Rosengård – Kvarnsvedens IK 6-0

Kvarnsvedens IK kom på besök till Malmö IP, för att avgöra vilket lag som ska gå vidare till finalen  i Svenska cupen.
Vi möttes av ett soligt IP och fick lite skönt regn innan avspark. Men när väl matchen kom igång så lyste solen och det kändes verkligen som en fin sommardag.
Vi fick se lite förändringar i startelvan i jämförelse med förra matchen. Zecira tog återigen platsen mellan stolparna och Ida Lyberg passade på att göra debut i A-laget.
I inledningen av matchen är första kvarten ganska avvaktande. Lagen känner lite på varandra och det kommer inte många avslut på mål. I 31’a minuten kommer Anja fri på vänsterkanten, slår ett hårt inlägg mot Lotta, som bryts av en KIK-back som slår bollen i eget mål. Efter målet kommer vi in i det bättre, har mycket boll och styr spelet.
Kvarnsveden har i slutet på första halvlek några riktigt bra lägen. Vi har problem att hålla ordning på Chawinga, som vrider, vänder och snurrar. Hon har några avslut på mål, som Zecira snyggt avstyr, så vi kan gå till halvtidsvila med 1-0.
Direkt efter avspark i andra halvlek så lossnar det rejält. Redan på första anfallet får vi utdelning när Anja gör 2-0 och ganska kort efter det lyckas Ella pricka in 3-0 med en språngnick.
Nu känns spelet tryggare och vi kan spela ut bättre. 4-0 kommer genom ett snyggt inlägg från Sanne på kanten, som Lotta behärskat kan placera i mål på nick. Efter det gör vi ett dubbelbyte och Lieke kan presentera sig i målprotokollet. Vi får en straff efter en hands i straffområdet, som Lieke tar och sätter säkert. Efter det fastställs resultatet efter ännu ett mål av Lieke.
Matchen slutar 6-0 och vi är vidare till final i Svenska cupen. Linköping vann sin match mot Djurgården med 2-0. Så det blir  FC Rosengård mot Linköpings FC i final 27 augusti. Finalen kommer att spelas i Linköping.
Startelva:
1 Zecira Musovic
3 Amanda Ilestedt
4 Emma Berglund
5 Ali Riley
6 Anita Asante
7 Ebba Wieder
8 Lotta Schelin
30 Ella Masar
31 Anja Mittag
46 Ida Lyberg
51 Sanne Troelsgaard
Avbytare:
2 Erin LcLeod
11 Lieke Martens
13 Sophie Sundqvist
14 Hanna Folkesson
16 Lina Nilsson
19 Iva Landeka
27 Sofie Junge Pedersen
Mål:
31’ 1-0, självmål (Anja Mittag)
46’ 2-0 Anja Mittag
49’ 3-0, Ella Masar
66’ 4-0, Lotta Schelin
88’ 5-0 Lieke Martens, straff
91’ 6-0 Lieke Martens
Byten:
72’ Lieke Martens in, Sanne Troelsgaard ut.
72′ Sophie Sundqvist in, Ella Masar ut.
77′ Iva Landeka in, Anita Asante ut.
Publiksiffra: 561
Bilder från matchen: