Matchrapport: FC Rosengård-Landskrona BoIS 2-0

Det var en fantastisk kväll på alla möjliga sätt. FC Rosengård bjöd på en grym kollektiv insats där samtliga krigar för varandra och det gav verkligen resultat. Publiken hann knappt komma in på Rosengårds IP förrän FCR tog ledningen. I den tredje minuten utnyttjade Ismael Hussein ett misstag av Landskrona BoIS-målvakten Viktor Noring som missbedömde en långboll. Bollen studsade över målvakten och Hussein var snabb att snappa upp bollen och kunde enkelt peta in 1-0 till FC Rosengård.
Det var märkbart att hemmaspelarna var taggade. Spelarna gick ut och krigade för varje boll och det var uppenbart att Landskrona BoIS blev störda av det. I den 15:e minuten tvingades man dessutom till ett tidigt byte efter att två BoIS-spelare på en höjdboll missat i kommunikationen och skallat ihop med varandra.
I den 26:e matchminuten utökade FC Rosengård ledningen. Efter att ha spelat sig fram centralt i banan spelade Linus Olsson, en av planens giganter, ut bollen till Granit Sherifi på högerkanten. Sherifi, lagkapten för kvällen, slog ett hårt och flackt inlägg mot den bortre stolpen där Ismael Hussein dök upp och språngnickade in 2-0 och sitt andra mål för kvällen. FCR-produkten Ismael Hussein, som har gått hela vägen från ungdomslagen i FCR, är i sitt livs form just nu.
Landskrona BoIS försökte ta tag i matchen och spela sin fotboll, men ett kollektivt väldigt starkt försvarsspel från FC Rosengårds sida släppte inte till särskilt mycket. De gånger Superettanlaget väl kom igenom var en annan FCR-produkt som gått genom ungdomsleden, Ronald Lubwama, där och parerade. En mycket stabil insats av Lubwama i målet.
BoIS gick för en sista forcering i slutminuterna, men FC Rosengård höll ihop och nollade Superettanlaget vilket betyder att FCR är kvalificerat för Svenska Cupens gruppspel kommande vår där man ställs mot lag från både Allsvenskan och Superettan.
Ett starkt försvarsspel, ett hårt kämpande mittfält och ett anfall som gör jobbet både i det defensiva och det offensiva. Det var helt enkelt en perfekt laginsats kryddat med individuella prestationer som gjorde denna kvällen till en fantastisk upplevelse för alla inblandade. Nu tar vi den här insatsen och blickar framåt mot nya utmaningar i både DM och i serien.
**********
Startelva:
90. Ronald Lubwama

27. Isak Redzic
2. Hannes Cederholm
17. Ali Jasim
4. Linus Fridolf

7. Granit Sherifi ©
18. Silvin Jakupi
19. Giovanni Gloria
10. Egzon Sekiraca

15. Linus Olsson
11. Ismael Hussein
Avbytare:
1. Blerim Gudjufi
3. Ratan Hallgrímsson
6. Kofi Yeboah Addae
21. Rezen Tawfeeq
29. Zakaria Sawo
34. Almir Malicevic
48. Zia Sakirovski
Mål:
3’ 1-0 FCR – Ismael Hussein
26’ 2-0 FCR – Ismael Hussein
Byten:
FC Rosengård:
68’ Ismael Hussein UT – Zia Sakirovski IN
76’ Silvin Jakupi UT – Kofi Yeboah Addae IN
84’ Giovanni Gloria UT – Zakaria Sawo IN
Landskrona BoIS:
15’ Igor Arsenijevic UT – Adi Nalic IN
46’ Noor Zadran UT – Alexander Tkacz IN
61’ Joe Sise UT – Edafe Egbedi IN
Varningar:
FC Rosengård:

53’ Ali Jasim
89’ Egzon Sekiraca
Landskrona BoIS:

Publiksiffra:
320
**********
Nästa hemmamatch:
Lördag 25 augusti kl. 14:00 – Div.2 Västra Götaland
FC Rosengård-Högaborgs BK
Rosengårds IP

Kom och stötta oss – vi behöver ert stöd!