Matchrapport | FCR-LB07 | 3-0

Så var det dags för årets andra Malmöderby, denna gången hemma på Malmö IP. Förra mötet spelades på Stadion, slutade 0-2 till FCR, men var ändå en ganska jämn historia. Idag var det inte några större tveksamheter.
Matchen drog igång med lite ge och ta, men vi kopplade greppet ganska snabbt. Vi hade mycket boll och styrde spelet. Första chansen kommer efter bara några minuter, när Fiona kommer fri med målvakten. Dock lite för nära och hinner inte riktigt avsluta. Direkt efter hittar Anja med en snygg framspelning Seger som avslutar på volley, dock utanför. Första målet kommer i 23’e matchminuten. Sanne driver bollen förbi flera LB07-spelare, väggar med Anja och spelar fram till Iva. Iva lyckas i kamp med en back få in bollen i mål. Andra målet kommer strax innan halvtid. Anja slår en hörna, som Sanne nickskarvar. Målvakten lämnar retur, Boye håller sig framme och trycker in bollen. Vi går till halvtidsvila med 2-0.
När spelarna kommer ut till avspark öppnar himlen sig och regnet öser ner över Malmö IP. Dock inget ihållande och spelet kan komma igång i uttalad tid. I andra halvlek kommer vi inte upp till samma tempo och intensitet. Vi har ett par bra chanser, men lyckas inte göra mål. Tredje målet kommer i 89’e minuten, även detta efter en hörna. Målvakten får inte bort bollen och Glodis kan stabilt med pannan placera bollen i bortre.
Samtidigt som vår match spelade även Piteå mot Göteborg. En målrik och svängig match slutade 4-3, när Piteå hämtat upp 1-3. Piteå drar därmed ifrån lite i toppen och vi går förbi Göteborg. Fullt fokus på våra kommande matcher, så får vi ser hur tabellen ser ut framåt hösten. Vi ses på lördag, då kommer IFK Kalmar till Malmö IP!
Startelva
1 Zećira Mušović
2 Nathalie Björn
3 Simone Boye Sørensen
4 Glódis Perla Viggósdóttir
10 Nellie Lilja
14 Hanna Folkesson
17 Caroline Seger
19 Iva Landeka
22 Fiona Brown
31 Anja Mittag
51 Sanne Troelsgaard 
Avbytare:
30 Josephine Frigge
7 Ebba Wieder
11 Lisa-Marie Utland
26 Linnea Svensson
36 Edina Filekovic
46 Ida Lyberg
67 Hanna Bennison
Mål:
23′ Mål FCR, 1-0, Landeka
39’ Mål FCR, 2-0, Boye
89’ Mål FCR, 3-0, Glodis
Byten:
59′ Byte LB07, Parikka ut, Magnusson in
66′ Byte FCR, Lilja ut, Wieder in
69′ Byte LB07, Julia Welin in, Persson ut
74′ Byte FCR, Utland in, Mittag ut
76′ Byte LB07, Kander in, Lang-Nilsson ut
91′ Byte FCR, Bennison in, Sanne ut
Publik: 1490
Highlights: