Matchrapport: FC Rosengård – LB07 3-0

Det kändes faktiskt lite extra i luften idag, mer spänning än det brukar vara. Det var dags för riktigt Malmöderby, för absolut första gången. Aldrig tidigare har två lag från Malmö mötts i Damallsvenskan. Publiken strömmade till tidigare än den brukar och innan matchen spelades förmatcher med våra flicklag.
Innan matchen avtackades Amanda Ilestedt och Sofie Junge Pedersen, som snart kommer att lämna klubben. Dom fick ta emot blommor, matchtröjor och publikens applåder.
När matchen blåstes igång kändes den till en början ganska trevande. Men efterhand som minuterna tickade iväg så styrde FCR spelet mer och mer. I tjugonde matchminuten slog Ali Riley ett inlägg från vänsterkanten som Lieke Martens säkert placerade i mål bakom Emma Lind.
Det kom efter det allt fler inlägg från kanterna och i 44’e minuten så upprepades förloppet, ett klockrent inlägg från Riley som Martens satte säkert i mål, denna gången på nick. Målet punkterade första halvlek och vi kunde gå till halvtidsvila med 2-0 i ryggen.
I andra halvlek slogs tempot ner lite och bollinnehavet jämnades ut. LB07 hade ett par vassa chanser, en som nådde mållinjen, men som rensades bort i sista sekunden. Man lyckades inte spräcka Erin McLeod’s nolla och i 89’e minuten kunde istället Iva Landeka fastställa slutresultatet. Första Malmöderbyt slutade 3-0 till FCR.
På presskonferensen efter matchen var LB07’s tränare Sven Sjunnesson ödmjuk och tackade för lektionen. Han sa ”FC Rosengård är Sveriges bästa lag. Vi har mött både Linköping och Eskilstuna, men Rosengård är långt bättre än vad dom andra är.”
Nästa gång vi spelar mot LB07, i andra Malmöderbyt någonsin, så blir det på Swedbank Stadion. Skriv in datumet i kalendern redan nu, 30’e augusti, så du inte missar den matchen!
 
Startelvan:
2 Erin LcLeod
3 Amanda Ilestedt
4 Emma Berglund
5 Ali Riley
8 Lotta Schelin
11 Lieke Martens
14 Hanna Folkesson
19 Iva Landeka
30 Ella Masar
31 Anja Mittag
51 Sanne Troelsgaard
Avbytare:
1 Zecira Musovic
6 Anita Asante
7 Ebba Wieder
16 Lina Nilsson
22 Hanna Persson
25 Emma Pennsäter
27 Sofie Junge Pedersen
Mål:
20’ 1-0, Lieke Martens
44’ 2-0. Lieke Martens
89′ 3-0, Iva Landeka
Byten:
45’ Byte LB07, Parrika in, Salmi ut.
65′ Byte LB07, Magnusson in, Gunnarsson ut.
69′ Byte FCR, Nilsson in, Masar ut.
77′ Byte FCR. Asante in, Folkesson ut.
79′ Byte LB07, Persson in, Johnsson ut.
81′ Byte FCR, Wieder in, Schelin ut.
Publiksiffra: 3307
Highlights från matchen:

 
Bilder från matchen: