Matchrapport: FC Rosengård – Linköpings FC 2-2

Dags för en riktigt viktig match och det kändes lite extra innan. Vi visste att tre poäng var i princip enda utvägen, om vi skulle haka på i striden om förstaplatsen. Vi saknade Simone Boye Sørensen, Lina Nilsson, Lotta Schelin och Jenna Hellstrom i truppen.
Fint väder och mycket folk på plats på Malmö IP. I första halvlek hade vi precis som i tidigare matcher mycket boll, men svårt att komma till dom riktigt farliga lägena. I 26’e matchminuten slår LFC en frispark från vänsterkanten, Kristine Minde styr den så den träffar stolpen och kan på returen själv nicka in bollen i mål. Tio minuter senare rivs Anja ner i straffområdet och domaren blåser straff. Seger tar straffen men slår den strax utanför stolpen. Vi går till halvtidsvila med 0-1.
I första minuten i andra halvlek kommer LFC direkt till läge och Marija Banusic kan chippa bollen över Erin till 0-2. Nu börjar jakten att komma tillbaka i matchen och en intensiv press påbörjas. I 68’e minuten får vi frispark på mittplan, Iva slår den och hittar Ella som säkert nickar in bollen till 1-2. Precis innan matchslut, i 88’e minuten slår Ali ett inlägg som når Glodis, ännu en nick och snygg placering bakom målvakten, 2-2. I sista minuten får vi ett läge att avgöra, efter att Anja kommit fri, dragits ner och fått frispark. Men tyvärr ingen utdelning och vi får bara med oss en poäng i matchen.
Tack alla ni som kom till Malmö IP idag!
 
Startelvan:
2. Erin McLeod
4. Glodis Perla Viggosdottir
5. Ali Riley
6. Anita Asante
7. Ebba Wieder
14. Hanna Folkesson
17. Caroline Seger
19. Iva Landeka
30. Ella Masar
31. Anja Mittag
51. Sanne Troelsgaard
Avbytare:
1. Zecira Musovic
26. Linnea Svensson
27. Anna Plantin
35. Andrea Thorisson
36. Edina Filekovic
46. Ida Lyberg
53. Johanna Barth
Mål:
26’ 0-1, Kristine Minde
46’ 0-2, Marija Banusic
69’ 1-2, Ella Masar
88′ 2-2, Glodis Viggosdottir
Byten:
66′ Frida Leonardsen Maanum in, Marija Banusic ut.
78’ Ida Lyberg in, Ebba Wieder ut.
79′ Lisa Lantz in, Nicoline Sørensen ut.
Publik: 2541
Highlights:

Bilder: