Matchrapport | FC Rosengård – Piteå IF | 1-0

Upplösningen av OBOS Damallsvenskans årgång 2018 blir ett fantastiskt skådespel! Tre lag kan plocka den åtråvärda segern och tre lag kan hamna på den nesliga tredjeplatsen. Ikväll hade Piteå möjligheten att plocka hem bucklan, men så blev det inte.
Vi fick se två lag på banan som visste förutsättningarna. En lite trevande start, men vi var först att rada upp chanserna. I 8’e minuten spelar Fiona fram Anja, som kommer fri med målvakten, men avslutar över ribban. Tio minuter senare kommer Sanne loss på kanten, spelar snett-inåt-bakåt till Anja, som avslutar stenhårt i ribban. Men tredje gången gillt, efter en misslyckad bakåtpassning till Piteås målvakt, snappar Anja upp bollen och sätter den säkert i mål!
Resten av matchen blev en hård och nervkittlande kamp. Det smälldes på bra i närkamperna och båda lagen stoppade effektivt dom riktigt stora lägena. Piteå radade på slutet upp många hörnor och sista kvarten var vi tillbakapressade. Men vi redde ut det och matchen slutade 1-0.
Segerfirandet får vänta till på lördag då en rafflande avslutning väntar. Tre lag kan plocka förstaplatsen, vilka blir det?
 
Startelva:
1 Zećira Mušović
2 Nathalie Björn
3 Simone Boye Sørensen
4 Glódis Perla Viggósdóttir
7 Ebba Wieder
11 Lisa-Marie Utland
14 Hanna Folkesson
17 Caroline Seger
22 Fiona Brown
31 Anja Mittag
51 Sanne Troelsgaard 
Avbytare:
30 Josephine Frigge
5 Celia Jiménez Delgado
10 Nellie Lilja
36 Edina Filekovic
73 Izolde Tropé
Mål:
25′ 1-0 Anja Mittag
Byten:
62′ Byte PIF. Blankenship in, Norheim ut
71′ Byte PIF. Henriksson in, Blomkvist ut
75′ Byte FCR. Celia in, Mittag ut
80′ Byte PIF. Bragnum in, Edlund ut
88′ Byte FCR. Lilja in, Wieder ut
Varningar:
59′ Gult kort Seger
71′ Gult kort Blankenship
90′ Gult kort Löfquist
Publik: 1738
Highlights: