Matchrapport: FC Rosengård – Sävedalens IF 6-1

Det var en härlig söndagseftermiddag i Rosengård när Göteborgslaget Sävedalens IF gästade idrottsplatsen. Både vädret och gräsmattan var på topp och det kändes redan i omklädningsrummet inför matchen att FC Rosengård var taggade.
Det var en match som dominerades av FCR och gästerna från Göteborg hade, förutom en bra 10-minutersperiod i andra halvlek, inte mycket att sätta emot denna eftermiddagen. FCR visade upp en mycket fin och effektiv fotboll och spelarna stod för flera spektakulära insatser och mål.
Zia Sakirovski inledde målfesten genom att skjuta in 1-0 efter att ha snappat upp en frispark från Granit Sherifi från långt håll. 2-0 kom inte många minuter senare när lagkaptenen Ali Jasim med en fin långboll i djupled hittade till ytterbacken Linus Fridolf som hade smugit sig fram. Med en fin nertagning kunde Fridolf sedan lugnt och kyligt placera in sitt andra mål för säsongen.
3-0 kom minuten innan paus genom Kofi Yeboah Addae. Högerbacken fick bollen på kanten, drev med bollen in centralt och dribblade bort fyra man och släppte bollen vidare till Granit Sherifi som dock inte lyckades kontrollera bollen. Men Addae var het och snappade upp bollen igen och kunde sedan skjuta in sitt första mål den här säsongen.
Bara fem minuter efter halvtidsvilan var det dags igen. FCR vann bollen högt upp i banan genom Baris Hümmet. Mittfältaren spelade sedan bollen vidare till Zia Sakirovski på vänstersidan som med ett fint inspel hittade in till en framstormande Theo Ankraw som på halvvolley bombade in bollen bakom motståndarnas målvakt till 4-0.
Med en trygg 4-0 ledning slappnade FCR av en aning och det var då Sävedalen tilläts komma in i matchen. Motståndarna hade en bra 10-minutersperiod och det var även i samband med detta som reduceringsmålet kom. Sävedalen orkade dock inte hålla uppe spelet, mycket på grund av att FCR spelade fantastiskt bra denna matchen.
I den 72:a minuten utökade man ledningen till 5-1 genom en fantastisk soloprestation av Baris Hümmet. Mittfältaren, som blev utsedd till matchens lirare, drev bollen förbi flera spelare centralt och avslutade med ett kanonskott rakt upp i krysset, otagbart för Sävedalens målvakt.
Ett par minuter före slutsignalen kom ytterligare ett mål när Philip Cascalheira klev fram. Han fick bollen i djupled efter ett väggspel med Isak Redzic och när Sävedalens målvakt kom utrusande kunde Cascalheira tämligen enkelt lägga in slutresultatet 6-1 för FC Rosengård.
Det var en härlig match, en fantastisk uppvisning av hela laget och en mycket skön seger mot en av toppkonkurrenterna i serien. Denna strålande insatsen tar vi med oss till nästa match mot FK Besa i Svenska Cupen som spelas redan på tisdag.
Baris Hümmet, matchens lirare:
– Det var längesen man fick den utnämnelsen, haha. Men det känns rätt efter ett mål och hårt kämpande hela matchen.
Ditt mål, du körde lite solo och avslutade med en kanon i krysset. Berätta lite om den.
– Jag går förbi några stycken, känner att det inte är lönt att passa för ingen någon löpning, haha. Tar ett avslut och den går in, så det var jätteskönt. Det är jätteskönt med vinst efter två förluster. Vi sätter sex mål idag, så det är bra.
**********
Startelva:
1. Blerim Gudjufi

6. Kofi Yeboah Addae
17. Ali Jasim ©
2. Hannes Cederholm
4. Linus Fridolf

10. Saber Azizi
9. Baris Hümmet
8. Philip Cascalheira
48. Zia Sakirovski

7. Granit Sherifi
22. Theo Ankraw
Avbytare:
11. Ismael Hussein
12. Dardan Burrniku
18. Silvin Jakupi
19. Giovanni Gloria
23. Ahmed-Chadi Hadrous
27. Isak Redzic
90. Ronald Lubwama
Mål:
33’ 1-0 FCR – Zia Sakirovski
39’ 2-0 FCR – Linus Fridolf
44’ 3-0 FCR – Kofi Yeboah Addae
50’ 4-0 FCR – Theo Ankraw
54’ 4-1 SIF – Florian Brahimi
72’ 5-1 FCR – Baris Hümmet
87’ 6-1 FCR – Philip Cascalheira
Byten:
FC Rosengård:

68’ Granit Sherifi UT – Isak Redzic IN
78’ Hannes Cederholm UT – Ismael Hussein IN
78’ Saber Azizi UT – Dardan Burrniku IN
78’ Theo Ankraw UT – Silvin Jakupi IN
80’ Kofi Yeboah Addae UT – Ahmed-Chadi Hadrous IN
Sävedalens IF:
46’ Alexander Wiksten UT – Armel Kompaka Zola IN
46’ Robin Alnäs UT – Fredrik Alnäs IN
59’ Peter Bangur UT – Andreas Ekblad IN
59’ Anton Nilsson UT – Daniel Garcia Olsson IN
68’ Alexander Bernhardsson UT – Jonatan Viker IN
Varningar:
FC Rosengård:
31’ Hannes Cederholm
59’ Baris Hümmet
63’ Granit Sherifi
65’ Linus Fridolf
Sävedalens IF:
30’ David Franklin
Åskådare:
80
**********
Nästa match:
FK Besa – FC Rosengård
Tisdag 26 juni kl. 19:00 – Landskrona IP
**********
Nästa hemmamatch:
FC Rosengård – Varbergs GIF
Onsdag 4 juli kl. 19:00 – Rosengårds IP
Kom och stötta oss – vi behöver ert stöd!