Matchrapport: FC Rosengård – Ullareds IK 1-1

Säsongspremiären hemma på Rosengårds IP slutade oavgjort efter att hemmalagets anfallare Linus Olsson kvitterat med ett kanonavslut upp i nättaket.
Rosengårds IP bjöd på ett finfint vårväder i årets första match på idrottsplatsens naturgräs. Men trots det perfekta fotbollsvädret var det med en känsla av besvikelse som FC Rosengård klev av planen efter matchen.
Det var en match som var relativt jämn spelmässigt men också chansmässigt där Ullareds IK hade de hetaste målchanserna i början av matchen. Bland annat hade bortalaget ett farligt avslut mot den bortre stolpen men där FC Rosengårds målvakt Blerim Gudjufi stod för en fin enhandsparad. Båda lagen fortsatte utbytet av målchanser under resten av halvleken, men fick ändå gå till pausvila mållösa.
Men i andra halvlek spräcktes nollan. I en till synes lugn situation hamnade FC Rosengårds målvakt Blerim Gudjufi i bekymmer med bollen varpå Ullareds Mirson Hashani kunde sno åt sig den och enkelt rulla in 0-1 i öppet mål.
Därefter försökte hemmalaget rycka upp sig och trycka på framåt. Man lyckades skapa ett tryck på offensiv planhalva och i den 81:a minuten gav det utdelning. Lagkaptenen och högerbacken för dagen, Baris Hümmet, slog en fin djupledsboll till en löpande Linus Olsson som på halvvolley slog till bollen mot den första stolpen och upp i nättaket vilket gav 1-1. Målet var anfallarens andra för säsongen.
1-1 blev också slutresultatet och det var ett FC Rosengård som var besvikna över de två förlorade poängen.
Linus Olsson:
– Vi har som tanke att försöka spela boll, men jag tycker inte att vi gör det hela matchen igenom idag och det straffar sig mot sådana här lag som backar ner så pass långt. Vi ska lära oss att spela mot lag som är sämre än oss och som backar ner, men sen är det klart att väder och plan spelar ju roll. Men vi ska göra det bättre än så här, det ska vi. I och med att vi försöker rulla längs marken så mycket som möjligt så påverkar den hårda och guppiga planen, absolut. Men jag tycker inte att det är något att skylla på för de har det likadant, även om de har bollen lite mer i luften kanske.
– Vi måste våga tro ännu mer på vår spelidé. Det är det vi är bra på. Vi har några tekniska killar i laget, så det är det vi ska jobba på. Att göra det vi gör på träningarna; rulla boll och hitta kombinationer, försöka få in det ännu mer i spelet.
David Roufpanah, tränare:
– Vi startar första halvlek bra, sen tycker jag att vi i princip ger bort en 30-minutersperiod i första halvlek. Sedan kommer vi inte riktigt igång förrän de gör sitt mål, som är ett riktigt skitmål. Då börjar vi stundtals att spela den fotboll vi vill och ta de ytor vi vill. De gånger vi gör det kommer vi fram till deras straffområde varje gång. Vi behöver göra det fler gånger. Min spontana bild av matchen utan att ha sett den är att vi inte väljer rätt väg på vägen fram i anfallen, vilket gör att det inte blir de bästa vinklarna och ytorna längst fram. Hade vi valt en klokare väg fram hade vi fått större möjligheter när vi väl kommit fram dit.
– Jag tror att det påverkade att vi inte fick planen vattnad. Den är ganska studsig och det ser man till exempel i andrabollsspelet. Bollen studsar och det blir dueller som blir till frisparkar. Mot ett lag som spelar väldigt rakt, långt, högt och springer mycket är det klart att planen inte sårar de lika mycket som den gör mot oss, så är det. Jag skulle väl säga att de egentligen inte har några långa anfall spelmässigt. De har två som jag kan minnas över 90 minuter. Däremot får de ju ner oss för att det blir inkast och frisparkar. Det leder till att det blir mycket avbrott och då upplever man att de är på vår planhalva ganska länge. Men det är i första halvlek, i andra halvlek tycker jag inte riktigt att det är så. Det är vi som försöker mest men vi måste ta rätt beslut, det är det det handlar om. Vi behöver spela i rätt ytor på rätt spelare fler gånger. Sen måste vi våga spela oss ur pressade situationer för vi är väldigt spelskickliga. Vi har väldigt många duktiga fotbollsspelare med duktiga fötter som löser trängda situationer varje dag på träning. Vi behöver göra det lika bra i match.
Åskådare:
130
Mål:
FC Rosengård: Linus Olsson (81’)
Ullareds IK: Mirson Hashani (61’)
Varningar:
FC Rosengård: Baris Hümmet (28’), Silvin Jakupi (70’)
Ullareds IK: Mirson Hashani (10’), Robert Hansson (90’)
Byten:
FC Rosengård: Isak Redzic UT – Ismael Hussein IN (90’)
Ullareds IK: Rasmus Larsson UT – Jonathan Svensson IN (70’), Oskar Larsson UT – Jakob Nilsson IN (74’), Mirson Hashani UT – Noa Hallberg IN (84’)
Startelva:
1. Blerim Gudjufi
2. Hannes Cederholm
4. Linus Fridolf
7. Granit Sherifi ©
8. Philip Cascalheira
9. Baris Hümmet
10. Saber Azizi
15. Linus Olsson
18. Silvin Jakupi
27. Isak Redzic (Ut 90’)
48. Zia Sakirovski
Avbytare:
3. Ratan Hallgrimsson
11. Ismael Hussein (In 90’)
12. Dardan Burrniku
19. Giovanni Gloria
21. Muhammad Jammal
34. Almir Malicevic
90. Ronald Lubwama
**********
Nästa match:
Hittarps IK – FC Rosengård
Lördag 28 april kl. 13.00 – Laröds IP
**********
Nästa hemmamatch:
FC Rosengård – IS Halmia
Lördag 12 maj kl. 14.00 – Rosengårds IP
Kom och stötta oss – vi behöver ert stöd!