Matchrapport: FC Rosengård – Varbergs GIF 3-0

Det var den sista matchen före sommaruppehållet. Avsparkstiden var satt till 19.00, men eftersom Varbergs GIF inte anlände till Rosengårds IP förrän cirka 10 minuter innan avspark, fick matchen skjutas upp en halvtimme.
När matchen väl kom igång var det två lag som spelade relativt jämnt med varandra. Båda lagen hade intentioner i anfallsspelet och kunde skapa några lägen även om de riktigt heta chanserna uteblev i den första halvleken.
Hetare blev det i den andra. Det märktes att FCR hade pratat ihop sig i omklädningsrummet i paus och kom ut till den andra halvleken med större intensitet och hunger. En bit in i halvleken kom också det första målet. Mittfältaren och FCR-produkten Almir Malicevic drev upp bollen på mittplan, spelade ut till Zia Sakirovski som från sin position till vänster utanför straffområdet fick till en perfekt skruv som borrade sig in vid den bortre stolpen, otagbart för Varbergsmålvakten.
Bara tre minuter senare var det dags igen. Återigen var Zia Sakirovski inblandad när han på frispark nådde mittbacken Hannes Cederholm som nickade ner bollen till sin mittbackskollega Ali Jasim som höll sig framme. Mitt framför mål kunde lagkapten Jasim enkelt peta in 2-0 till FC Rosengård, hans allra första mål för klubben.
En stund senare utökade FCR ledningen till 3-0, denna gång genom Ismael Hussein. Anfallaren fick bollen utanför straffområdet, vred och vände på sin försvarare och skruvade läckert in bollen i det bortre krysset. Noterbart är att Almir Malicevic fick sin andra assist för kvällen i och med 3-0 målet.
Matchen slutade 3-0 och matchens lirare blev varken någon av målskyttarna eller framspelarna, utan Giovanni Gloria som gjorde sin allra första start i Division 2. Gloria stod för en solid insats på mittfältet och bidrog med en klokhet och ett lugn matchen igenom. Dessutom fick två unga spelare göra sin debut i Division 2; försvararen Ratan Hallgrímsson och mittfältaren Rezen Tawfeeq, vilket givetvis var glädjande.
I och med detta resultat är FC Rosengård fortfarande med i seriens toppskikt och med tre sköna och färska poäng i bagaget tar hela laget nu lite välbehövlig sommarsemester.
Giovanni Gloria, matchens lirare:
– Vi spelade lite smartare i andra halvlek, större tålamod och enklare bollar för att flytta på motståndarna och det var då målen kom också. Det känns väldigt bra att ha blivit utsedd till matchens lirare idag. Jag fick till ett bra passningsspel och spelade 90 minuter så det känns bra. Hårt arbete lönar sig.
Saber Azizi:
– Det känns bra. Vi visade att vi är ett starkt lag även fast det var många spelare borta. Vi slår Varberg med 3-0 och visar hur starka vi är på hemmaplan. Alla gör det de ska göra och vi löser det utmärkt. Vi gjorde allt rätt i första halvlek, fortsatte i andra och de blev trötta. Vi utnyttjade alla lägen vi kunde och gjorde tre mål. Vi visade att vi orkar mer och är ett bättre lag.
– Jag fick spela vänsterback idag. Det var mycket att springa men jag orkade och löste det bra. Jag kan spela på alla positioner förutom målvakt, så det var lugnt haha.

**********
Startelva:
1. Blerim Gudjufi

23. Ahmed-Chadi Hadrous
17. Ali Jasim ©
2. Hannes Cederholm
10. Saber Azizi

34. Almir Malicevic
18. Silvin Jakupi
19. Giovanni Gloria
22. Theo Ankraw

11. Ismael Hussein
48. Zia Sakirovski
Avbytare:
3. Ratan Hallgrímsson
21. Rezen Tawfeeq
90. Ronald Lubwama
Mål:
59’ 1-0 FCR – Zia Sakirovski
62’ 2-0 FCR – Ali Jasim
74’ 3-0 FCR – Ismael Hussein
Byten:
FC Rosengård:
82’ Almir Malicevic UT – Ratan Hallgrímsson IN
85’ Ismael Hussein UT – Rezen Tawfeeq IN
Varbergs GIF:
76’ Kreshnik Kameraj UT – Rasmus Cronvall IN
81’ Muje Kastrati UT – Gramos Selmani IN
Varningar:
FC Rosengård:

16’ Hannes Cederholm
24’ Zia Sakirovski
70’ Silvin Jakupi
Varbergs GIF:
11’ Labinot Syla
53’ Arbios Mzi
61’ Jesper Åberg
66’ Sebastian Ekholm
Åskådare:
105