Matchrapport: FC Rosengård – Vittsjö GIK 2-2

Vi kom till match med ett tight spelschema bakom oss, åtta raka vinster och nosade på serieledning strax efter Linköping.
Matchrapporten från dagens match delas upp i två akter, första och andra halvlek. Innan matchen hyllades Malin Lundgren (FCR) och Thomas Mårtensson (Vittsjö) som fyllde jämnt i dagarna.
Första halvlek: Vi dominerade helt och hållet, hade mycket boll och styrde spelet. Första målet kom efter 25 minuter, efter ett snyggt inlägg från Ida Lyberg som Hanna Folkesson trycker sig fram på och når med pannan. Nicken hamnar nära stolpen och Shannon Lynn i Vittsjös mål når inte bollen. Bara några minuter senare drar Ali Riley till med ett skott strax utanför straffområdet och bollen hamnar i krysset, otagbar för målvakten. Vi går till halvtidsvila med 2-0 och en känsla av vi kommer att avsluta dagen med tre poäng.
Andra halvlek: Öppningen av andra halvlek såg ut som i första, spelövertag och en hel del chanser. Dock var det Vittsjö som steg fram och gjorde nästa mål. Daughetee bryter vårt uppspel, får till ett snabbt skott och returen hamnar framför Emmi Alanen som sätter den säkert i mål. Matchen började väga över lite mer och vi fick det stressigt. Efter en brytning i straffområdet dömdes det straff. Linda Sällström slog den, Erin gick rätt, var nära att nå den, men bollen satt distinkt i målet. I slutet av matchen är vi riktigt nära ett ledningsmål, Seger får till en nick på hörna och bollen räddas av deras back på mållinjen. Det uppstår viss diskussion huruvida bollen var inne eller inte. Matchen blåses av, slutar 2-2 och vi får nöja oss med ett poäng.
Efter matchen blev det en hel del snack om domarna. Tveksamheter vid ett par tillfällen som kunde gett utdelning på vardera håll. Nu får vi helt enkelt ladda om inför en riktigt viktig match nästa söndag, mot serieledarna hemma på IP. Matchen börjar 16.00, kom och stötta oss från läktarna!
Mål:
27’ 1-0, Hanna Folkesson
29′ 2-0, Ali Riley
57’ 2-1, Emmi Alanen
75′ 2-2, Linda Sällström, straff
Byten:
61′ Okobi in. Andersson ut.
61′ Wilkinsson in. Mercik ut.
76′ Hellstrom in. Mittag ut.
79′ Lundh in. Benediktsson ut.
Varning:
84′ Gult kort, Seger