Matchrapport: IS Halmia-FC Rosengård 1-2

Det var en regnig kväll på anrika Örjans Vall i Halmstad när FC Rosengård mötte IS Halmia. FCR inledde matchen något försiktigt och hemmalaget tilläts skapa två farliga chanser inom bara några minuter, men FCR:s målvakt Blerim Gudjufi gjorde en strålande parad på ett av lägena.
Efter en stund växlade FCR upp och började skapa några riktigt heta chanser, bland annat ett skott i ribban av Ismael Hussein. I den 11:e minuten fick FCR en hörna och bollen studsade ner framför fötterna på Isak Redzic som smällde till bollen via en Halmia-försvarare in till 0-1.
Inte nog med det. Bara två minuter senare kom 0-2 då en Halmia-försvarare gick bort sig när han missbedömde bollbanan. Detta friställde lagkaptenen Granit Sherifi som enkelt kunde placera in sitt 14:e mål för säsongen. Han gick därmed upp i ensam skytteligaledning.
Med en 0-2 ledning i ryggen blev FCR lite tillbakadragna vilket tillät Halmia att kliva fram på offensiv planhalva. Och trots att man lyckades skapa ett par chanser var känslan att FC Rosengård hade kontroll över händelserna. Och när det väl blev farligt fanns en storspelande Blerim Gudjufi i FCR-målet.
Mot slutet av matchen lyckades ändå Halmia få in en reducering på nick och därefter blev det en aning stressigt kring FCR:s straffområde. Men FC Rosengård redde ut situationen på ett bra sätt och tog tre sköna färska poäng med sig hem till Malmö.
Blerim Gudjufi:
– Vi var riktigt bra i försvaret denna matchen. Det är skönt att vinna med 2-1. Alla spelarna gjorde ett fantastiskt bra jobb. Det var bra att vi fick en 2-0 ledning för de pressade oss direkt från början. De hade två riktigt bra chanser men det var tur att jag räddade dem. Vi gör två snabba mål och sen börjar vi lugna ner spelet lite, så det var skönt.
Du fick göra några svettiga räddningar under matchen, vad tycker du om din egen insats?
– Jag kör alltid 100% i matcherna och gör mitt jobb och det jag kan bäst. Jag försöker lyfta laget så mycket jag kan.
I slutet blev det lite stressigt, när de får in ett mål. Hur upplevde du situationen i slutminuterna?
– Efter att de gjorde mål blev det lite stressigt, men efter två-tre minuter släppte stressen och vi bara körde. Det var viktigt så att vi inte släppte in ett andra mål. Sen gjorde killarna ett fantastiskt jobb där och därför vinner vi den svåra matchen, säger Blerim Gudjufi.
**********
Startelva:
1. Blerim Gudjufi

27. Isak Redzic
2. Hannes Cederholm
17. Ali Jasim
4. Linus Fridolf

7. Granit Sherifi ©
8. Philip Cascalheira
19. Giovanni Gloria
10. Egzon Sekiraca

15. Linus Olsson
11. Ismael Hussein
Avbytare:
6. Kofi Yeboah Addae
21. Rezen Tawfeeq
29. Zakaria Sawo
34. Almir Malicevic
48. Zia Sakirovski
90. Ronald Lubwama
Mål:
11’ 0-1 FCR – Isak Redzic
13’ 0-2 FCR – Granit Sherifi
89’ 1-2 ISH – Vuk Lugonjic
Byten:
IS Halmia:
78’ Ardian Berisha UT – Michael Babie IN
80’ Rasmus Bengtsson UT – Ola Lindh IN
FC Rosengård:
65’ Philip Cascalheira UT – Kofi Yeboah Addae IN
74’ Ismael Hussein UT – Zia Sakirovski IN
80’ Giovanni Gloria UT – Zakaria Sawo IN
Varningar:
IS Halmia:
62’ Adrian Hallsö
80’ Zemri Callaku
FC Rosengård:
70’ Linus Fridolf
88’ Egzon Sekiraca
**********
Nästa hemmamatch:
Lördag 8 september kl. 14:00 – Div.2 Västra Götaland
FC Rosengård-Lindome GIF
Rosengårds IP

Kom och stötta oss – vi behöver ert stöd!