Matchrapport: Hittarps IK – FC Rosengård 3-1

Efter poängtappet senast var det ett på förhand spel- och revanschsuget FC Rosengård som anlände ett soligt Laröds IP under lördagen. Till skillnad från tidigare matcher gick FCR ut starkt i inledningen av matchen och Hittarp tilläts inte spela sitt spel. Bortalaget tog kommandot över matchen och visade prov på sin bollskicklighet och sitt fina passningsspel och man hade även de hetaste attackerna den första halvtimmen.
Därefter började Hittarp komma in i matchen och skapade ett par lägen. I den 33:e minuten lyckades Hittarps Viktor Wihlstrand komma upp högst på en hörna och nickade in 1-0 bakom Rosengårds Blerim Gudjufi.
I andra halvlek var det fortsatt spel åt båda hållen. Drygt 10 minuter in i andra halvlek drev FC Rosengårds Ismael Hussein fram bollen på mittplan men blev tacklad och föll olyckligt mot marken. Högermittfältaren kunde inte fortsätta matchen och tvingades utgå med en befarad axelskada. I samband med skadan spelade FC Rosengård med tio man under en kort stund. Hittarp fick då en hörna och när FCR var redo att byta in nickstarke Isak Redzic var domaren inte uppmärksam på detta utan Hittarp fick slå hörnan och det resulterade i att man kunde göra 2-0 genom Mattias Hallberg. Trots starka protester från FC Rosengårds lagledning fick man inget gehör från domarna.
Knappa kvarten senare utökade Hittarp till 3-0 genom Mouhamed Fahs och i slutskedet fick FCR till en reducering genom Isak Redzic, hans tredje mål för säsongen. FC Rosengård fick inkassera sin första förlust och får jobba vidare mot nästa match då man åker till Helsingborg igen för att möta Högaborgs BK.
David Roufpanah efter matchen:
– Som jag sade på förhand var det två lag som ville spela. Det var väldigt jämnt spelmässigt ganska länge. Men de gör två mål på fasta situationer som är alldeles för billiga. Sedan gör vi varsitt spelmål, de vinner matchen och får tre poäng och vi åker ifrån med noll.
– Vi har inte satt upp några resultatmål som vi ska jaga. Vi vill jobba med våra beteenden och ändra kulturen i Malmöfotbollen, det är det vi har pratat om. Men sen vill man ju alltid vinna matcher. Har man möjlighet att ta 12 poäng och man har tagit fem så är det ju sju poäng man inte har tagit, det är vi såklart besvikna över. Men det är ett långsiktigt arbete och det är en lång säsong. Över 26 matcher kommer det att komma förluster och det här är en av dem.
Åskådare:
200
Mål:
Hittarps IK: Viktor Wihlstrand (33’), Mattias Hallberg (57’), Mouhamed Fahs (71’)
FC Rosengård: Isak Redzic (82’)
Varningar:
Hittarps IK: Mattias Hallberg (31’), Rasmus Ewertzh (53’), Kamal Barny (82’), Mikael Dahlgren (94’)
FC Rosengård: Ali Jasim (43’), Granit Sherifi (60’), Linus Olsson (73’), Zia Sakirovski (94’)
Byten:
Hittarps IK: Sumar Almadjed UT – Kyle Laborde IN (68’), Mattias Hallberg UT – André Kopfinger IN (70’), Samuel Akintioye UT – Patrik Åström IN (75’), Kamal Barny UT – Anton Ridell IN (85’), Mouhamed Fahs UT – Jonathan Olsson IN (85’)
FC Rosengård: Ismael Hussein UT – Isak Redzic IN (57’), Baris Hümmet UT – Almir Malicevic IN (75’)
Startelva:
1. Blerim Gudjufi
4. Linus Fridolf
7. Granit Sherifi
8. Philip Cascalheira
9. Baris Hümmet (UT 75’)
10. Saber Azizi
11. Ismael Hussein (UT 57’)
15. Linus Olsson
17. Ali Jasim ©
18. Silvin Jakupi
48. Zia Sakirovski
Avbytare:
2. Hannes Cederholm
12. Dardan Burrniku
19. Giovanni Gloria
21. Muhammad Jammal
27. Isak Redzic (IN 57’)
34. Almir Malicevic (IN 75’)
90. Ronald Lubwama
**********
Nästa match:
Högaborgs BK – FC Rosengård
Söndag 6 maj kl. 14.00 – Harlyckans IP
**********
Nästa hemmamatch:
FC Rosengård – IS Halmia
Lördag 12 maj kl. 14.00 – Rosengårds IP