Matchrapport: Högaborgs BK – FC Rosengård 3-5

Det var en solig söndag eftermiddag på Harlyckans IP i Helsingborg. Högaborgs BK stod för motståndet och båda lagen bjöd upp till dans genom fin, spelande och publikfriande fotboll.
FC Rosengård inledde matchen piggast och genom suveräne yttermittfältaren Zia Sakirovski kunde man ta ledningen med 1-0 redan i den nionde minuten. Därefter började Högaborg att äta sig in i matchen och spelet böljade fram och tillbaka med chanser åt båda håll. Men det var hemmalaget som tog till vara på chanserna allra bäst och gjorde tre raka mål vilket gav dem en 3-1 ledning. Men strax före paus visade FC Rosengård prov på sitt fina spel och efter ett mönsteranfall hamnade bollen hos anfallaren Granit Sherifi som säkert placerade in reduceringsmålet 3-2 vid den bortre stolpen. Ett psykologiskt viktigt mål strax före paus.
I pausen gjorde FC Rosengård små justeringar sitt spel och det gav resultat i andra halvlek. Spelet blev betydligt bättre och det betalade av sig omgående. Redan tre minuter in i halvleken kunde Zia Sakirovski kvittera till 3-3 och i den 62:a minuten gav Granit Sherifi FC Rosengård ledningen. Ett par minuter senare kom mittfältaren Philip Cascalheira fri och placerade enkelt in bollen bakom Högaborgs målvakt till 3-5.
Med en tvåmålsledning i ryggen kunde FC Rosengård spela ut ordentligt, åtminstone under en 10-minutersperiod. I den 80:e minuten drog nyförvärvet Chadi Hadrous på sig en utvisning i vad som var hans allra första match på seniornivå. Debutanten hade fram till dess stått för en fin insats som högerback.
Efter detta skapade Högaborg några halvchanser i slutminuterna, men FC Rosengård lyckades hålla ut och med detta tog man säsongens andra seger vilket gör att klubben nu går upp på en fjärdeplats i tabellen. En underhållande match med fin fotboll från båda lagen och många mål. Noterbart är att Zia Sakirovski gjorde en kanoninsats med två mål och tre assist.
– Vi börjar riktigt bra och gör 1-0. Sedan tycker jag att vi kommer ner i deras tempo och släpper in tre billiga mål. Men de 10-15 sista minuterna i första halvlek kommer vi igen lite och i andra halvlek kör vi över dem. I paus gör vi några ändringar och varje spelare som kommer ut i andra halvlek gör det galant, det är därför vi vinner matchen, säger han.
– Jag har inte sett alla lag i den här serien, men jag tror lätt att vi är seriens bäst spelande lag, vilket vi visar idag. Så länge vi har boll och vi har tålamod att rulla så spelar vi ut vilket lag som helst i den här serien.
Två mål och tre assist, vad säger du om din egen insats?
– Bra, både offensivt och defensivt. Sen att jag gör två mål och tre assist är bara en bonus. Det är klart att det alltid är härligt, men det är bara en bonus. Jag hade inte kunnat göra det utan grabbarna som springer runt och ger mig passningarna. Jag tycker att det är en riktigt bra laginsats om jag ska vara ärlig. Vi gör det för varandra, vi kommer in i halvtid och snackar om vad vi ska göra, och sedan går vi ut på planen och gör det, säger Zia Sakirovski.
Åskådare:
202
Mål:
Högaborgs BK: Ali Dirawi (15’), Brandon Camacho Sobek (20’), Dragos Lohan (41’)
FC Rosengård: Zia Sakirovski (9’, 48’), Granit Sherifi (45’, 62’), Philip Cascalheira (70’)
Varningar:
Högaborgs BK: Bleron Zekaj (75’), Matthias Lindgren Holenstein (80’)
FC Rosengård: Linus Fridolf (72’), Baris Hümmet (80’), Granit Sherifi (82’)
Utvisningar:
Högaborgs BK: –
FC Rosengård: Ahmed-Chadi Hadrous (80’)
Byten:
Högaborgs BK: Joel Sundström UT – Matthias Lindgren Holenstein IN (64’), Dragos Lohan UT – Måns Herrmann IN (64’), Marcus Krmpotic UT – Emil Rosqvist IN (82’), Jesper Lernesjö UT – Ahmad El Khalayli IN (87’)
FC Rosengård: Saber Azizi UT – Silvin Jakupi IN (75’), Granit Sherifi UT – Almir Malicevic IN (82’)
Startelva:
1. Blerim Gudjufi
2. Hannes Cederholm
4. Linus Fridolf
7. Granit Sherifi (UT 82’)
8. Philip Cascalheira
9. Baris Hümmet
10. Saber Azizi (UT 75’)
15. Linus Olsson
17. Ali Jasim ©
23. Ahmed-Chadi Hadrous
48. Zia Sakirovski
Avbytare:
6. Kofi Yeboah Addae
12. Dardan Burrniku
18. Silvin Jakupi (IN 75’)
19. Giovanni Gloria
21. Muhammad Jammal
34. Almir Malicevic (IN 82’)
90. Ronald Lubwama
**********
Nästa match:
FC Rosengård – IS Halmia
Lördag 12 maj kl. 14.00 – Rosengårds IP
Kom och stötta oss – vi behöver ert stöd!