Matchrapport: LB07 – FC Rosengård 0-1

Så var äntligen dagen kommen som vi hade väntat länge på. Det var dags att spela bortamatch på Swedbank Stadion. Det hade varit en del del förberedelser kring arrangemanget, men nu var det bara fokus på själva matchen.
När vi gick in på Swedbank Stadion kändes det som en varm sommardag. Läktarna hade fyllts på riktigt bra med publik och det fanns förutsättningar för en match utöver det vanliga. När matchen drog igång kändes den direkt ganska fysisk. Det smälldes på lite extra i varje närkamp och det var mycket kamp om bollen. Inget av lagen kopplade ett fast grepp om spelet, det blev en del ge och ta under första halvlek. Vi kom inte riktigt till farliga målchanser under första halvlek. LB07 hade två mycket bra lägen i slutet på första, när Mia Persson fick till två riktigt bra avslut. Men Erin bommade igen målet och räddade oss, så vi kunde gå till halvtidsvila med 0-0.
Vi kom ut med bra energi i andra halvlek, hittade mer eget spel och började få till avsluten. Vi lyckades spräcka nollan efter 59 minuter, med ett lite ovanligt konstnummer. Erin hittade Ella med en långboll, Ella dribblande snyggt förbi LB07’s målvakt  Josephine Frigge  och kunde rulla in bollen i öppet mål. Efter målet ökade intensiteten, vi ville stänga matchen och LB07 ville kvittera. Sista minuterna blev svettiga, matchen avslutades med en frispark i farligt läge som dock reddes ut. Vi fick fira segern med klacken och resten av publiken och plockade tre viktiga poäng i jakten på serieledningen.
Stort tack till alla som kom till Swedbank Stadion ikväll! Nu har vi riktigt viktiga matcher framför oss, nu är det fullt fokus på tre poäng i alla matcher!
Nästa hemmamatch är på söndag kl. 15.00 mot Vittsjö, kom till Malmö IP!
Startelvan:
2 Erin LcLeod
4 Glodis Perla Viggósdóttir
5 Ali Riley
6 Anita Asante
7 Ebba Wieder
14 Hanna Folkesson
17 Caroline Seger
23 Jenna Hellstrom
30 Ella Masar
31 Anja Mittag
51 Sanne Troelsgaard
Avbytare:
1 Zecira Musovic
11 Matilda Liljefors
26 Linnea Svensson
35 Andrea T Diaz
36 Edina Filekovic
46 Ida Lyberg
53 Johanna Barth
Mål:
59’ 0-1, Ella Masar
Byten:
56′ Byte FCR, Jenna ut, Andrea in.
60′ Byte LB07. Michaela Johnsson ut. Evelina Parikka in.
67′ Byte LB07. Alice Magnusson ut, Iina Salmi in.
79′ Byte LB07. Malin Gunnarsson ut, Nellie Lilja in.
85′ Byte FCR. Ebba ut, Edina in.
Publiksiffra: 7825
Highlights:

Bilder från matchen: