Matchrapport: Lindome GIF – FC Rosengård 1-2

Natursköna Lindevi IP bjöd på varmt och härligt sommarväder när FC Rosengård kom på besök. Hemmalaget Lindome GIF hade varit obesegrade i serien med fyra segrar och två oavgjorda och med en målskillnad på 14-2.
Och som statistiken visade på förhand var det ett duktigt Lindome vi fick se. Det var ett passningsskickligt lag som tog kommandot i inledningen av matchen. Trots det var det FC Rosengård som fick matchens första farliga målchans. Efter en hörna hamnade bollen mitt i straffområdet framför anfallaren Granit Sherifi som sköt bollen via Lindomeförsvarare upp i ribban. Ett ypperligt läge att ta ledningen. Men dryga minuten senare hamnade spelet i den andra änden av planen och Lindomes Filip Björklund drog iväg ett skott från distans som gick in i mål till 1-0 för Lindome.
Tio minuter senare kom dock kvitteringen. FC Rosengård rullade upp fint på en kontring längs högerkanten och högerbacken Kofi Yeboah Addae hittade fram till stekhete Granit Sherifi i boxen som placerade in det viktiga 1-1 målet.
Efter paus fortsatte Lindome att spela ett bra passningsspel och var nära att komma igenom vid ett flertal tillfällen. Men det var ändå FC Rosengård som var hetast framför mål och i den 78:e minuten fullbordades vändningen. Återigen var det ett fint upprullande på högerkanten där Kofi Yeboah Addae lyckades hitta in till den inhoppande anfallaren Isak Redzic, vars avslut vid bortre stolpen betydde 1-2 till FC Rosengård.
Därefter var det bara att kriga för de tre poängen. FCR lyckades genom ett bra presspel att hålla kvitteringsjagande Lindome på egen planhalva stora delar av tiden, och förutom en straffsituation i slutsekunderna hade man kontroll på läget.
En riktig krigarinsats i den starka värmen gav till slut FC Rosengård den fjärde raka segern och man hänger på i toppen av tabellen.
Linus Fridolf, försvarare:
– Det känns väldigt härligt med tre poäng. Det var väldigt tajt i slutet, de låg på och skapade mycket. Sen har de en straffsituation där Blerim är på honom lite men Lindome-spelaren lägger sig väldigt enkelt. Men det kändes bra idag. Det var tungt att springa, men det kändes bra. Jag har bra självförtroende just nu så det flyter bara på.
David Roufpanah, tränare:
– Jag tycker att vi gör en väldigt bra match utifrån att vi behöver vara flexibla i vår taktik. Vi har tränat i veckan på att lösa olika situationer både defensivt och offensivt och, som jag sade inför matchen, att våga spela i de ytor vi vill spela i anfallsspelet men också att vara flexibla i sättet att försvara oss. Vi visste att vi mötte ett lag som har ett tydligt sätt att spela. Jag tycker att spelarna gör det fantastiskt bra och det är väldigt välförtjänta poäng.
Mål:
16’ 1-0 LGIF – Filip Björklund
28’ 1-1 FCR – Granit Sherifi
78’ 1-2 FCR – Isak Redzic
Byten:
Lindome GIF:
62’ Mathias Etéus IN – Marcus Månsson UT
69’ Nicolas Sandberg IN – Gustav Hedlund UT
69’ Fredrik Karlberg IN – Filip Björklund UT
88’ Felix Hellberg IN – Elias Gustafson UT
FC Rosengård:
45’ Isak Redzic IN – Linus Olsson UT
63’ Theo Ankraw IN – Philip Cascalheira UT
89’ Silvin Jakupi IN – Granit Sherifi UT
Varningar:
53’ Elias Gustafson
98’ Fredrik Karlberg
51’ Philip Cascalheira