Matchrapport: Prespa Birlik – FC Rosengård 4-2

På förhand var det en match med viktiga poäng på spel för de båda lagen. Det var en match där det länge var jämnt spelmässigt och resultatmässigt. Men tyvärr orkade inte FC Rosengård hela vägen och fick ge sig när Prespa Birlik gjorde två mål i slutet av matchen när FCR jagade mål framåt.
Men matchen började annars bra för FC Rosengårds del. Man kändes bekväma i sitt spel och lyckades skapa ett flertal bra lägen i den första halvleken och gjorde också ledningsmålet. Skyttekungen Granit Sherifi snappade upp en boll från anfallskollegan Isak Redzic och med sin snabbhet och beslutsamhet körde Sherifi slalom genom Prespa Birliks försvar och rullade säkert in 0-1 för FCR. Målet var hans tionde för säsongen och det innebar fortsatt skytteligaledning.
Men repliken kom omgående från hemmalaget. Bara två minuter efter FCR:s ledningsmål fick Prespas Kingsley Ndidi Olie på ett kanonskott från långt håll som letade sig upp i krysset till 1-1. Resultatet stod sig halvleken ut, men känslan var att FC Rosengård hade övertaget och de hetare målchanserna och kunde ha haft med sig en ledning in i pausvilan.
Efter pausen var det fortsatt FC Rosengård som hade det spelmässiga övertaget. Prespa Birlik visade dock flera gånger att de var farliga i sitt omställningsspel. I den 63:e minuten kom dock 2-1 för Prespa, om än lite turligt. FC Rosengårds målvakt Blerim Gudjufi fick ett tillbakaspel och skulle skjuta upp bollen, men träffade rakt på en pressande Kingsley Ndidi Olie som styrde bollen rätt in i mål. Olyckligt för FCR:s del.
Men FCR fortsatte att kämpa och tryckte på för en kvittering. Bara fem minuter senare kom 2-2 när bollen efter en hörna hamnade framför fötterna på Linus Fridolf som med ett hårt skott tryckte in kvitteringen.
Efter målet fortsatte FC Rosengård att trycka på framåt för ett ledningsmål. Men som Prespa Birlik visade var man farliga i sina kontringar och i den 79:e minuten kom 3-2 för hemmalaget genom just en kontring. Ali Burrniku, äldre bror till FC Rosengårds försvarare Dardan Burrniku, visade kyla i avslutet och satte bollen i mål. Storebror Burrniku var även inblandad i 4-2 målet när han minuter före full tid spelade fram Kingsley Ndidi Olie som gjorde sitt tredje mål för kvällen.
Men trots förlusten är FC Rosengård fortsatt med i toppen av tabellen och ligger på en fjärdeplats med en match mindre spelad. På söndag är det dags för ny match och då mot toppkonkurrenten Sävedalens IF. En vinst i den matchen innebär att FCR endast är tre poäng bakom serieledande Lindome GIF.
**********
Startelva:
1. Blerim Gudjufi

6. Kofi Yeboah Addae
17. Ali Jasim ©
2. Hannes Cederholm
4. Linus Fridolf

9. Baris Hümmet
18. Silvin Jakupi
8. Philip Cascalheira
48. Zia Sakirovski

7. Granit Sherifi
27. Isak Redzic
Avbytare:
3. Ratan Hallgrimsson
11. Ismael Hussein
12. Dardan Burrniku
19. Giovanni Gloria
22. Theo Ankraw
34. Almir Malicevic
90. Ronald Lubwama
Mål:
27’ 0-1 FCR – Granit Sherifi
29’ 1-1 PB – Kingsley Ndidi Olie
63’ 2-1 PB – Kingsley Ndidi Olie
68’ 2-2 FCR – Linus Fridolf
79’ 3-2 PB – Ali Burrniku
89’ 4-2 PB – Kingsley Ndidi Olie
Byten:
KSF Prespa Birlik:
58’ Max Nordlinder UT – Besemir Faniq IN
58’ Omar Khattab UT – Ali Burrniku IN
90’ Emin Karaman UT – Antonis Vasileiou IN

FC Rosengård:

76’ Silvin Jakupi UT – Theo Ankraw IN
81’ Kofi Yeboah Addae UT – Ismael Hussein IN
Varningar:
KSF Prespa Birlik:
77’ Boris Bjelkanovic
81’ Alban Merovci
FC Rosengård:

37’ Baris Hümmet
45’ Zia Sakirovski
81’ Kofi Yeboah Addae
**********
Nästa match:
FC Rosengård – Sävedalens IF
Söndag 24 juni kl. 15:00 – Rosengårds IP
Kom och stötta oss – vi behöver ert stöd!