Matchrapport | Ryazan-VDV – FC Rosengård | 0-1

Äntligen dags för FCR att kliva in i årets upplaga av Champions League. Vi reste till Ryssland på måndagen, för att hinna ladda rejält och känna oss redo inför matchen. Flyg till Stockholm och sedan Moskva, därifrån tre timmar buss till Ryazan, som ligger sydöst om Moskva. Efter en lång resdag körde vi en lättare träning på måndag kväll. På tisdagen körde vi träning på matcharenan på eftermiddagen för att ligga i fas inför matchen på onsdagen.
På plats på arenan CSK YSC Stadium möttes vi av en ganska stor publik. Matchen spelades på eftermiddagen eftersom det inte fanns UEFA-godkänd belysning. Trots tiden var det över 3000 personer på plats, vilket skapade en bra inramning.
Matchen inleddes med viss försiktighet från båda lagen, men vi tog tidigt ett grepp om matchen och hade stort bollinnehav genom hela matchen. Gräset var lite svårspelat, även om det var klippt för dagen, men vi hade emellanåt lite svårt med bollkontrollen. Vi styrde spelet och hade ett par farliga chanser, men bollen ville inte riktigt gå rätt väg. Anja hade ett riktigt bra läge, när hon kom fri med deras målvakt, men bollen gick strax utanför bortre stolpen. Strax efter hade Seger en nick i ribban. Målet kom i slutminuterna, när Glodis slog ett inlägg som Seger nickade vidare in mot Anja, deras back kom då mellan och nickade bollen i eget mål. Detta ger oss ett bra läge inför returen som spelas 26/9.
Kom till Malmö IP onsdag 26/9 kl. 19.00 och se returmatchen mot Ryazan-VDV.
Förresten, alla under 18 år kommer in gratis!

Startelva:
1 Zećira Mušović
2 Nathalie Björn
3 Simone Boye Sørensen
4 Glódis Perla Viggósdóttir
5 Celia Jiménez Delgado
11 Lisa-Marie Utland
14 Hanna Folkesson
17 Caroline Seger
22 Fiona Brown
31 Anja Mittag
51 Sanne Troelsgaard
Avbytare:
30 Josephine Frigge
7 Ebba Wieder
10 Nellie Lilja
26 Linnea Svensson
36 Edina Filekovic
38 Josefin Harrysson
67 Hanna Bennison
Mål:
90′ Mål FCR, 0-1, Belomyttseva (självmål)
Byten:
64′ Byte VDV. Belomyttseva in, Morozova ut.
72′ Byte FCR. Wieder in, Celia ut.
78′ Byte FCR. Lilja in, Utland ut.
82′ Byte VDV. Aleshicheva in, Osipova ut.
85′ Byte VDV. Chichkala ut, Lazareva in.
Varningar:
74′ Gult kort VDV, Osipova
75′ Gult kort VDV, Sinyutina
92′ Gult kort FCR, Brown.
Matchen på Youtube:

Bilder från matchen: