Matchrapport: Varbergs GIF – FC Rosengård 1-3

FC Rosengård tog säsongens första seger när man vände ett 0-1 underläge till 3-1 efter två snabba mål på övertid.
– Det är alltid kul att göra mål, säger Isak Redzic, en av målskyttarna.
Det var en mindre bra start på matchen av FC Rosengård då man släppte in 1-0 redan efter 30 sekunder. Hemmalaget Varbergs GIF spelade en lång djupledsboll som överraskade FCR-försvaret och Labinot Syla kunde enkelt placera in bollen vid den bortre stolpen. Men därefter tog FC Rosengård över matchen. Laget kontrollerade spelet och skapade en del chanser utan att lyckas sätta den.
I den andra halvleken föll Varberg allt djupare ner på egen planhalva och FCR kunde spela ut och skapa ett flertal bra lägen, bland annat ett skott i ribbans överkant av Zia Sakirovski och en farlig skarv från Linus Olsson på ett inspel i straffområdet.
Men FC Rosengård höll tålamodet uppe och till slut gav det utdelning. I den 70:e minuten satte Isak Redzic det viktiga kvitteringsmålet från nära håll. Sedan fullbordade man vändningen i den 90:e minuten genom kaptenen Granit Sherifi. Men inte nog med det, på stopptid två minuter senare satte Linus Olsson spiken i kistan vilket gav slutresultatet 1-3. En viktig seger och ett tecken på bra lagmoral att hämta upp och avgöra matchen i slutskedet.
En av målskyttarna i matchen, Isak Redzic, om matchen:
– Jag tycker vi gör en bra match från början till slut. Synd att vi inte är med de första sekunderna där de får in ett mål men annars tycker jag vi har bra kontroll hela matchen. Vi har pratat mycket om det här, att vi har 90 minuter på oss och att vi kan göra mål i den första minuten eller i den 80:e. Vi behåller lugnet och kör på bara. Om det kommer tre mål i början eller i slutet spelar ingen roll, säger han.
Den långe anfallaren har visat fin form då han har gjort två mål på säsongens två inledande matcher.
– Nej, det är alltid kul att göra mål, men det viktigaste är ju att laget tar tre poäng, säger Isak Redzic.
Tränaren David Roufpanah om vikten av att studsa tillbaka efter poängtappet i premiären:
– Nej men det är ju oerhört viktigt. Det är viktigt för spelarna också att få känna att man får betalt för det man gör. Jag var inne på det inför matchen att vi måste lära oss från förra matchen, de sakerna vi inte gjorde och vilka konsekvenser det fick. Det är precis det vi gör idag, vi gör det vi behöver göra och då blir konsekvenserna positiva. Då får man tre poäng.
Vad tror du det berodde på att vi inte var med från början?
– Det är klart att vi skulle ha gjort det bättre. Jag sade till spelarna att vi skulle respektera varje sekund av matchen för att matchen kan avgöras där. Man har ju sett fotbollsmatcher avgöras i första minuten tidigare, jag har själv varit med om det. Men i just den situationen tror jag det egentligen bara handlar om att vi är på väg framåt och vi tappar en yta där vi förlorar en 50/50-duell. Det är inte en tillräckligt bra start och det får vi också lära oss av. Men det skönt att lära sig när man vinner, säger han.
Isak Redzic kom in från bänken senast och gjorde mål. Idag startade han och gjorde mål. Vad tycker du om hans insats och form?
– Isak har haft en väldigt bra utveckling, det har egentligen alla killarna haft. Hela truppen ska hyllas för det. Men just Isak specifikt tycker jag att han har, under den tiden vi har jobbat ihop, fått lite nya verktyg i sitt spel. Han har fler verktyg än tidigare att kunna sätta motståndarna i dåliga situationer, vilket gör att han får betalt för det. Sedan har han höjt sin arbetskapacitet och det får han också betalt för, så han ska ha en eloge för det. Sedan handlar det inte om att göra mål eller inte, kopplat till speltid. Utan det handlar om att jag ska ta ut det laget som jag tror passar den matchen och idag hade jag tanken att det här laget skulle passa denna matchen. Nu föll det väl ut, säger tränaren David Roufpanah.
Åskådare:
80
Mål:
Varbergs GIF: Labinot Syla (1’)
FC Rosengård: Isak Redzic (70’), Granit Sherifi (90’), Linus Olsson (92’)
Varningar:
Varbergs GIF: Armin Helvida (35’), Labinot Syla (50’), Arbios Mzi (63’)
FC Rosengård: Theo Ankraw (55’)
Byten:
Varbergs GIF: (74’) Armend Bajgora ut – Besnik Axhijaj in, (79’) Theodore Graudums ut – Leonard Mulaj in, (90’) Isac Johansson ut – Daniel Andersson in
FC Rosengård: (86’) Theo Ankraw ut – Ismael Hussein in
Startelva:
1. Blerim Gudjufi
2. Hannes Cederholm
4. Linus Fridolf
7. Granit Sherifi ©
8. Philip Cascalheira
10. Saber Azizi
15. Linus Olsson
18. Silvin Jakupi
22. Theo Ankraw (Ut 86’)
27. Isak Redzic
48. Zia Sakirovski
Avbytare:
3. Ratan Hallgrimsson
6. Kofi Yeboah Addae
11. Ismael Hussein (In 86’)
12. Dardan Burrniku
19. Giovanni Gloria
90. Ronald Lubwama
**********
Nästa match:
FC Rosengård – Ullareds IK
Lördag 21 april kl. 14.00 – Rosengårds IP
Kom och stötta oss, vi behöver ert stöd!