Matchrapport: Vinbergs IF – FC Rosengård 1-2

Det var svåra väderförhållanden på Vinåvallens i Vinberg. Det var häftiga vindar stundtals och även en del regnskurar vilket gjorde det väldigt svårspelat på konstgräset.
FCR hade motvind i första halvlek och spelet blev också därefter. Hemmalaget Vinberg kunde spela ut lite mer och hade också större delen av bollinnehavet. FCR blev periodvis tillbakatrycka men visade trots det prov på ett stabilt och starkt försvarsspel. De gångerna Vinberg väl kom igenom var den vikarierande lagkaptenen Blerim Gudjufi i Rosengårdsmålet briljant, bland annat på ett friläge efter drygt tio minuter in i matchen.
Mot slutet av första halvlek tog FCR tag i spelet och skapade också ett par chanser. På tilläggstid kom FCR loss på en kontring. Bollen hamnade hos yttern Zia Sakirovski som avslutade mot det bortre hörnet men Vinbergs målvakt stod för en fin parad.
Halvleken slutade mållös och till den andra halvleken öppnade himlen upp sig och regnet började falla. FCR gjorde ett byte i paus där mittfältaren Baris Hümmet kom in och med medvinden i ryggen förändrades matchbilden till FCR:s fördel. Man tog tag i matchen och kunde spela ut och skapade också ett flertal chanser i den andra halvleken.
Och ledningsmålet skulle också komma. I den 75:e matchminuten tog sig Zia Sakirovski, som var aktiv under hela matchen, loss på mittplan och med ett fint instick genom Vinbergs försvarare frispelade Ismael Hussein som säkert placerade in 0-1 vid den bortre stolpen.
Men bara fem minuter senare fick Vinberg in kvitteringen. På ett inspel från höger hamnade bollen till vänster i straffområdet hos Besart Zeqiri som kunde skjuta in 1-1 bakom Blerim Gudjufi.
Men glädjen varade inte länge hos Vinberg. I den 85:e minuten kom FCR loss på vänsterkanten där Baris Hümmet hittade en framstormande Linus Fridolf som spelade in bollen i straffområdet. Bollen nickades undan av Vinbergsförsvaret men inte bättre än till Zia Sakirovski som på volley drog in det sköna 1-2 målet, hans femte mål för säsongen.
Vinberg försökte trycka på mot slutet för en kvittering men FC Rosengård höll undan och tog med sig tre sköna poäng hem till Malmö.

Mål:
75’ 0-1 FCR – Ismael Hussein
80’ 1-1 VIF – Besart Zeqiri
85’ 1-2 FCR – Zia Sakirovski
Byten:
46’ Giovanni Gloria UT – Baris Hümmet IN
89’ Ismael Hussein UT – Dardan Burrniku IN