Matchvärd: Climat 80
(i samarbete med Otto Magnusson Bygg & AKEA)

Rikard Näsström, du är marknadschef på Climat 80-gruppen. Berätta lite om vad ni har för verksamhet!
– I grund och botten är vi ett installationsföretag som jobbar med tekniska installationer i fastigheter. Det är alla typer av installationer med fokus på service, reparationer och underhåll. Vi har funnits i 40 år på den lokala marknaden och namnet kommer av att företaget startade på 1980-talet och jobbade med inneklimat; ventilation, värme och kyla. Grundaren sålde bolaget för ett par år sedan och vi är numera finlandsägda.

Ni är matchvärdar tillsammans med Otto Magnusson Bygg och AKEA, en stark treenighet som verkar ha mycket spännande på gång?
– Ja, vi har startat en verksamhet där vi håller på med nyproduktion och entreprenadverksamhet och där jobbar vi tillsammans. Vi tre känner varandra sedan lång tid tillbaka och har figurerat i olika nätverk under många år. Vi konkurrerar ju aldrig med varandra, vi jobbar med helt olika saker men mot samma kunder i samma bransch och har mycket gemensamt. Därför tänkte vi att det vore kul att göra något gemensamt och testa ihop med FC Rosengård.

Varför har ni som företag valt att engagera er i FC Rosengård?
– FC Rosengårds arbete med sociala projekt stämmer väl överens med våra värderingar och bidrar till hållbara samhällen på ett positivt sätt. Detta är ett viktigt arbete som vi uppmuntrar och sponsrar inom flera lokala föreningar. FC Rosengård är ju en väldigt bra förening om man ser till det sociala ansvaret, ja faktiskt fullständigt unika. Alla föreningar jobbar med detta, åtminstone på pappret, men FC Rosengård gör det på riktigt. Säg mig en annan förening som har halva sin omsättning inom de sociala projekten! Och det stora engagemanget utanför idrotten. Det är en av anledningarna till att vi tre är med och vill stötta verksamheten. Vår egen paroll ”Vi bygger och underhåller ett hållbart samhälle” passar perfekt ihop med FC Rosengårds arbete.

– Sen är det ju såklart roligt att vara med kring Sveriges framgångsrikaste damfotbollslag. Och vi gör ingen hemlighet av att allt nätverkande ska bidra till vår verksamhet och att vi kan göra affärer. Climat 80 jobbar också hårt för att få in fler kvinnor i vår bransch och har kommit en bit på vägen, men har som alla andra inom bygg- och fastighet en del kvar att göra. Det känns naturligt för oss att bli partner med en förening som verkligen brinner för jämställdhet.

Vad kommer att hända på Malmö IP när ni är matchvärdar?
– Vi har lite extra vepor och flaggor och så har vi bjudit in alla våra anställda från företagen, så vi har den östra läktaren till våra gäster. Vi hoppas på positivt utfall och funderar redan på framtida event för kunder i samband med FC Rosengårds matcher.

När man är matchvärd ingår det att man ska tippa slutresultatet, så vad tror du?
– Jag tror på 3–0! Hammarby har börjat serien lite svagt, jag hade förväntat mig mer av dem. FC Rosengård spelar bra som vanligt, man är bortskämd med det. Lagets styrka är också att ha en hög lägstanivå.

De senaste inläggen: