Matchvärd FCR – Hammarby: Trianon

Dags för första hemmamatchen i OBOS Damallsvenskan och matchvärd denna gång är Trianon, fastighetsbolag i Malmö. Vi lät affärsutvecklingschefen Anna Heide berätta om företagets verksamhet och hur man jobbar med FC Rosengård.
Hej Anna, hur ser ert samarbete med FC Rosengård ut?
– Från vår sida så är det så att vi är en av de större sponsorerna. Dessutom använder vi Boost by FC Rosengård till rekryteringar av medarbetare till vår livsmedelsbutik på Rosengårds Centrum, Bazaar Food Market. Vi har anställt 60 arbetslösa personer till den butiken, människor som alltså blivit självförsörjande. Vi drar nytta av all språkkompetens som finns och tycker att det är en enorm fördel. Alla medarbetare bär en namnskylt med en flagga för varje språk de talar. Om du som kund går dit och vill ha hjälp med att hitta något eller få annan hjälp på ditt eget språk, så letar du upp någon med en flagga som motsvarar just det språket. Alla medarbetarna pratar ju också svenska förstås. Och många av de anställda bor i Rosengård.
Det låter ju fantastiskt!
– Ja, det är häftigt på riktigt och den butiken går bättre och bättre. Jag vill passa på att lyfta fram Rickard och Lotta Bengtsson som driver butiken och som kommit med alla dessa fantastiska idéer. Hela Rosengård Centrum blomstrar, vi har mycket på gång där och i det arbetet använder vi alltså FC Rosengård.

Berätta om något aktuellt projekt som Trianon sysslar med just nu?
– Vi ska bygga dubbel yta till biblioteket på Rosengård, vi satte släggan i väggen häromdagen. Rosengårdsbiblioteket är efter Stadsbiblioteket det mest besökta i Malmö. Vi är glada för att vi ska bygga ut och för att Malmö satsar på sina bibliotek. Sen är det såklart en del i vår utveckling av hela centralt. Bibliotek är en viktig mötesplats, oavsett plånbok och bakgrund så har du alltid en plats på ett bibliotek, det är jätteviktigt och kan vara en nyckel till språk, till exempel. Därinne är alla lika och kan få tillgång till bildning, det är viktigt och häftigt. Vi har också många andra projekt på gång, både i Rosengård och andra delar av Malmö samt numera också i Skurup, Svedala och Burlöv – där har vi nyproduktion på gång. Vi arbetar också med mycket utvecklingsarbete i Lindängen och Hermodsdal där vi jobbar med social hållbarhet. Malmö och Rosengård ligger Trianon väldigt varmt om hjärtat och kan vi bidra så tycker vi det är fantastiskt.
Du arbetar ju också i styrelsen för FC Rosengård!
– Ja, det är mitt sjätte år i år och det är väldigt roligt. Vi har ju olika utskott i styrelsen och jag ansvarar för det som har med de sociala projekten att göra. Uppdraget är ju att närvara på mötena och bidra med sitt kontaktnät, både för fotbollsklubbens utveckling och för att Rosengård som område är viktigt för oss som bidrar. Vi bidrar ju till att fler flickor i hela Malmö spelar fotboll och etablerar sig på elitnivå. Det är ett bra nätverk i styrelsen och vi medverkar på olika sätt, med kontakter och kompetenser. Det är tråkigt att vi nu på grund av pandemin inte kan ses fysiskt, men det är ju lika för alla. Umgänget med ledamöterna i styrelsen är också viktigt, det utgör ju helheten.
Avslutningsvis, vad tror du att resultatet blir i matchen mot Hammarby?
– Hm, nu får jag tänka här. Hammarby är ju nya för i år. Det kan ju bli många mål. Jag säger 4–1 till FC Rosengård!


 Text: Jeanette Rosengren