Matchvärd: Midroc

Vi fick en pratstund med Amanda Weidstam som är projektledare, kommunikation och Linus Bjarmelo, koordinator för digitala kanaler, på Midroc Properties som är matchvärdar i Skånederbyt mot Vittsjö.

Berätta vad Midroc Properties är för bolag och vad ni gör till vardags?

AW: – Vi jobbar med stadsdelsutveckling, fastighetsutveckling och förvaltning av våra egna fastigheter. Vi skapar inspirerande platser, stadsdelar och utvecklar bostäder, kontor, hotell, kongresscenter och samhällsfastigheter såsom förskolor. Vårt huvudkontor finns i Malmö, men vi har också kontor i Helsingborg och Stockholm.

Hur samverkar ni med FC Rosengård och varför har ni valt att vara en del av FCR-familjen?

AW: – Vi har ju samarbetat med FC Rosengård sedan 2019 och det gör vi dels för att laget är grymma på plan, dels tack vare allt som föreningen gör utanför plan.

Ni verkar bygga Midroc-kulturen lite grand på samma sätt som FCR bygger sin verksamhet – att ge människor tillit och erkänna dem.

LB: – Ja, vi inspireras väldigt mycket av föreningens samhällsengagemang. Vi har ju ett projekt som heter Embassy of Sharing. Det är ett område som vi utvecklar i Hyllie, vid parkeringsplatsen bakom Emporia, som ska bygga på hållbarhet och delningsekonomi och innovation. Där vill vi verka tillsammans med staden. Vi har inte börjat bygga än, men sätter snart spaden i marken. Vi har en vision och den vill vi förverkliga tillsammans med aktörer i staden och där får vi mycket inspiration från FC Rosengård. Vi delar samma samhällsengagemang och intresse för dessa frågor.

Hur mycket följer ni föreningens framfart på fotbollsplanerna?

LB: – Jag är en riktig fotbollsnörd, jag följer våra lokala lag. Det har varit roligt att följa resan i FC Rosengård och se hur det har blivit så mycket mer än ett fotbollslag. Jag är inte bara stolt för att laget är bäst på plan, utan för att de även är bäst utanför plan.

AW: – Vi var ju matchvärdar när föreningen senast tog hem SM-guldet, så det är roligt att vi är med nu när arenorna äntligen öppnar upp för publik igen! Inför den matchen, FCR-Linköpings FC, laddade Midroc Properties upp med att kicka boll på kontoret och tävlade ut matchbiljetter till våra kunder genom frågesport. Och förra säsongen bjöd vi in våra samarbetspartners inom stadsutvecklingsprojektet Embassy of Sharing att vara med på läktaren i form av pappfigurer som stöttade laget! Vi på Midroc Properties tar oss också tid att gå på matcher och springa olika lopp tillsammans, mår man bra presterar man ju bättre!

Hur tror ni då att det går i Skånederbyt?

AW: – Vi kommer att vinna!

LB: – Det har ju börjat riktigt bra och boosten med publiken kommer att ge en extra knuff. Är det kaxigt att säga att det blir utklassning?

Vår spelare Caroline Seger jubilerade ju häromdagen och blev historisk med 215 spelade landskamper. Vad vill ni hälsa till henne?

LB: – Det finns ju massor att säga, men först och främst – grattis till alla landskamperna! Det är en otroligt häftig grej, tänk allt vad hon har gjort för både landslaget och FC Rosengård! Det är mäktigt att en av de största fotbollsspelarna spelar här, att vi har äran att se henne spela. Vi i Malmö är väldigt duktiga på att producera de bästa spelarna!

De senaste inläggen: