Matchvärd: MKB

Inför hemmamatchen mot KIF Örebro lyssnade vi med uthyrningschef Per-Henrik Thurban på MKB om spännande projekt de jobbar med, samarbetet med FC Rosengård och matchvärdskapet.

På söndag återstartar OBOS Damallsvenskan och då är MKB Fastighets AB matchvärdar. Vad händer då?

– Det stämmer, det är ju dock lite speciellt med pandemin fortfarande, så vi får inte göra några aktiviteter som skapar köbildning. Men tillsammans med Malmö Live och E.ON finns vi med på matchen med beachflaggor och vi har låtit trycka upp Prideflaggor till alla i hela publiken. Så har vi tagit fram ”klappor” med den nya hymnen på så att alla i publiken kan sjunga med och lära sig texten. Dessutom ska vi utse matchens lirare i båda lagen och vi passar också på att bjuda på sadelskydd och ponchos till cyklande åskådare, det kan ju regna.

Berätta om något spännande projekt som MKB håller på med!

– Vi har ganska många projekt i gång överallt i staden, vi har till exempel precis färdigställt studentlägenheter borta på Rönnen och seniorlägenheter för 65+ i Katrinelund och Limhamns sjöläge. Vi bygger både för unga och äldre. En ny etapp kommer att släppas upp i Hyllie, där bygger vi blandade lägenheter, mest för yngre. Och vi har ett projekt på Sorgenfri, med radhus och vanliga lägenheter bland annat. Vi bygger också ute i Sege Park, något som kommer att baseras mycket på ekologi och delningsekonomi, ett tvåårigt projekt där vi satte spaden i jorden för ett tag sedan. Planen är att vi ska bygga ungefär 750 lägenheter om året fram till 2030, inte bara en typ av lägenheter utan väldigt blandat. Vi ser också över vårt befintliga bestånd, vi trimmar upp det och gör om oanvända lokaler till lägenheter. Det kan också vara gamla förskolor som är igenbommade eller vindsförråd som inte används där vi kan optimera utan att göra större ingrepp på huset.

– Vi satsar mycket i det vi bygger, jobbar på integration med hyresgästerna med olika teman som odling eller träning, vi följer upp dem för att de ska trivas i huset. Detta oavsett var man bor, över hela stan. Vi har också mycket skapande, har barngympa och gemensamma aktiviteter för att de nyinflyttade ska lära känna oss och varandra.

Hur ser ert samarbete med FC Rosengård ut och varför har ni valt att vara en del av FCR-familjen?

– Vi och FC Rosengård är ganska lika; vi vill att alla ska förverkliga sina drömmar, vi är till för alla och det är FCR också, så värderingsmässigt står vi varandra väldigt nära. Sen är föreningen också verksam på områden där vi har stort bestånd, många av våra kunder har en relation till FCR, de kanske har en förälder som är materialare eller en dotter som spelar. För oss är det alltså självklart att samverka. FCR har både bredd- och elitverksamhet, damer och herrar och så har tjejerna förebilder som kan inge hopp om att bli proffs ute i Europa. Det är en jätteviktig del i vår verksamhet att stötta någon som är förankrad lokalt och i våra bostadsområden. Det är den ena delen. Den andra är att vi samverkar jättemycket med Boost by FCR, det är en del av vår ordinarie verksamhet med våra underleverantörer där vi försöker få ut så många som möjligt i arbete. Vi har samverkat i många år. När vi pratar om vårt sociala arbete så är det skola, trygghet och sysselsättning som gäller och alla de tre parametrarna är sådana som FCR bidrar till. Har vi exempelvis sommaraktiviteter så bidrar FCR med verksamhet på områdena där vi verkar och bor. Ungdomar ges tillfälle att idrotta och komma i gång med hälsan. Ja, vi har mycket gemensamt och ingenting är konstlat, tillsammans blir det mycket bra.

Avslutningsvis, hur går det i matchen?

– Jag tror att det blir 3–0. Med bra stöd av hejaklack och publik så kommer laget att lyftas fram till seger.

De senaste inläggen: