Matchvärd: Parkering Malmö

Vi fick en pratstund med Paula Stuardo som är kommunikatör hos Parkering Malmö om nya intressanta projekt och om hur det går i matchen mot Växjö DFF.

Paula, berätta om vad ni gör på Parkering Malmö?

– Vi jobbar med att förvalta olika parkeringshus på tomtmark i Malmö och så har vi nio egna p-hus. Bolaget ägs av Malmö stad och vi är cirka 70 anställda. Det som är spännande just nu är att vi håller på att bygga ett parkeringshus i trä. Det blir Sveriges första parkeringshus i trä, som kommer att finnas i Sege Park. Det blir sex våningar högt och kommer att ha 620 p-platser och 120 laddplatser, allt med förnybar energi från solceller som kommer att sitta på taket. Förutom det så blir det en mobilitetspool där man kan hyra olika fordon; cyklar, elbilar och skotrar. Första spadtaget togs i december 2020 och det hela beräknas vara klart våren 2022.

Det låter ju väldigt spännande, men ett parkeringshus i trä? Håller det för tyngden av alla bilarna?

– Stommen består av pelare och balkar i limträ, inte bara ett lager utan en rejäl, massiv träkonstruktion med bjälklag av korslimmade träelement, så det kommer att hålla precis som alla andra byggnader.

– En annan uppseendeväckande innovation är något som göms under parkeringshuset. Här finns ett 100 kubikmeter stort vattenmagasin där både regnvatten från parkeringshusets tak och dagvatten från angränsande gator kommer att lagras. Det uppsamlade vattnet ska användas för att vattna parkeringshusets spektakulära växtväggar, som är en av de större i Europa.

Hur ser ert samarbete med FC Rosengård ut och varför har ni valt att vara en del av FCR-familjen?

– Förutom att vara ett av Europas mest framgångsrika damfotbollslag bedriver FC Rosengård omfattande sociala projekt. Ett av dessa är Boost by FC Rosengård och sedan 2011 har det bidragit till att tusentals ungdomar blivit anställda eller börjat studera. Genom att stödja FC Rosengård så bidrar Parkering Malmö till föreningens vision om ett jämlikt Malmö. Att arbeta med social hållbarhet ligger Parkering Malmö varmt om hjärtat. Vi har tagit emot 25 ungdomar från Boost by FC Rosengård och fyra av dem har fått tillsvidareanställning.

Ni finns också med i FC Rosengårds World Pride-engagemang?

– Ja, för oss är det viktigt att stärka engagemanget och kunskapen om HBTQIA+. Vi visar detta genom att hissa en regnbågsfärgad flagga på P-huset Anna och P-huset Hyllie. Det kommer också att synas genom vår exponering hos FC Rosengård, som den 22/8 kommer spela med regnbågsfärger. Vi exponeras med vår logga i detta sammanhang.

Ni är matchvärdar i hemmamatchen mot Växjö DFF, hur tror ni det går i den matchen?

– Det är såklart FC Rosengård som kommer att vinna, det har gjort det fantastiskt hittills och har en bra vårsäsong bakom sig. Ser man på tabellplaceringen så är det toppen mot botten, vilket ytterligare förstärker det tipset. Heja FC Rosengård!

De senaste inläggen: