Matchvärd: SBAB

På lördag möter vi AIK och då är SBAB matchvärdar. Vi fick ett samtal med dem om ungdomar och ekonomi, sociala projekt och hur företaget samarbetar med FC Rosengård.

Carl Lindståhl, hållbarhetsstrateg på SBAB, vilka är ni egentligen och vad sysslar ni med i ert företag?

– Vi är en statligt ägd bank som har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Karlstad och vi jobbar med att låna ut pengar. Vi har inga kort och inga lönekonton och vi lånar bara ut för bostadsändamål; till privatpersoner och bostadsrättsföreningar till exempel. Vi har heller inga försäkringar, vi är ingen fullsortimentsbank utan är helt och hållet specialister på bolånefinansiering. Ska man bygga ett flerfamiljshus kan man också låna.

Hur kom ni i kontakt med FC Rosengård och hur yttrar sig samarbetet?

– Jag arbetar med vår företagsaffär och via en kund som introducerade oss för varandra kom jag i kontakt med FC Rosengård och Boost by FCR. Vi är stolta och glada över att kunna stödja föreningen och har nu gjort det i fem års tid. Vår mission är att vi vill bidra till bättre boende och boendeekonomi i samhället och särskilt i de orter där vi också har kontor och alltså är strategiskt viktiga. Det är väldigt roligt att kunna stödja er verksamhet och särskilt då med betoning på ungdomar. Så förutom att vi stödjer med pengar så har vi också bidragit genom att ha utbildning med ungdomar i vardagsekonomi, inom ramen för Boost by FCR.

Det låter ju intressant och spännande, vad innefattar en sådan utbildning?

– Det handlar bland annat om varför man inte ska ta sms-lån, och om vad din signatur är värd. Många unga hamnar i skuldfällor och vi pratar om hur de ska lära sig göra sin budget och hur man ska tänka kring hyresrätter och andra viktiga saker för att komma in i en vuxenvärld och lära sig ta ansvar. På grund av coronapandemin har vi inte kunnat bidra på samma sätt i år, men vi ser framtiden an. Vi uppskattar särskilt de sociala projekten, vi riktar oss alltså inte mot en viss idrott egentligen, utan vi vill att Malmös ungdomar får en god framtid och att de kan få det både via fotbollen och projektet Boost by FCR. Stödet riktas alltså primärt till ungdomarna. Vi har ju följt föreningen och sett hur man kämpat, både kansliet och laget, och klarat av både med- och motgångar på ett bra sätt. Vi är väldigt glada för föreningens framgångar – både fotbollslaget som ger en meningsfull sysselsättning och Boost by FCR.

Det är ju AIK som står för motståndet, hur tror du att det går i matchen?

– Så Stockholmare jag är så tror jag på FCR-vinst! Det blir 2–0!

De senaste inläggen: