Matchvärd: Sigma & Nexer

Johan Glennmo är VD för Danir och styrelseledamot i FC Rosengårds styrelse. I matchen mot Eskilstuna är Danir och Nexer matchvärdar och vi bad Johan förklara för den oinvigde vad de båda bolagen driver för verksamhet.

– Man kan säga att Sigma, som är moderbolaget, tillsammans med Nexer har en stor verksamhet mot it-konsulting. Nexer hette tidigare Sigma IT. Det är mycket fokus på att hjälpa kunder med digitalisering av deras processer. Sigma har också en verksamhetsdel som arbetar med produkt- och produktionsutveckling. Grunden skapades redan 1986 och vi köpte sedan i början av 1990-talet. Danir är vårt familjebolag med säte i Malmö, här förvaltar vi och utvecklar de investeringar vi gör inom familjen. Vi är ett så kallat family office.

Du har i många år varit med och arbetat i FC Rosengård, dels med styrelsearbete, dels som en av de största av föreningens samarbetspartners. Vad är det som får dig att engagera dig så mycket och så stort?

– När jag kom med i föreningen, det var ju innan vi hade slagit ihop FC Rosengård och LdB FC, var det de sociala projekten som jag tyckte var intressanta. Såklart även kopplingen till fotbollen. FC Rosengård var då på herrsidan en division 2-klubb och jag hade inte gått med där om det inte varit för de sociala projekten. Nu är det såklart viktigt för mig att vara med och stötta damfotbollen, det är betydelsefullt att lyfta fram jämställdhetsfrågor. Det är också väldigt roligt att man kan använda namnet Rosengård och sätta det i ett positivt sammanhang.

För visst är det så att din familj har en geografisk koppling till Rosengård?

– Det stämmer. Min farmor och farfar bodde i Rosengård, farfar var pastor i Centrumkyrkan som låg i Rosengårds centrum. Vi bodde alltså på Kaprifolgatan, mina första minnen har jag från Gamla Rosengårdsstaden som ligger ett stenkast från idrottsplatsen och jag började faktiskt spela fotboll i MBI när jag var fem, sex år gammal. Jag tror inte jag finns med i några rullor dock, det var mer prova-på-fotboll!

Vi som följer dig vet ju att du är en sådan person som springer maraton, men har du alltså egen fotbollsbakgrund också?

– Man vågar väl knappt säga det, men jag spelade i IFK Malmö tills jag var 14, som målvakt. Sen blev det mer amerikansk fotboll. Ja, och sen blev det maraton. Jag skulle faktiskt ha sprungit New York Marathon den 7 november, men det fick jag ställa in eftersom USA inte öppnar upp förrän dagen efter. Men det innebär å andra sidan att jag kan komma på matchen mot Eskilstuna!

Om vi ska säga något om säsongen 2021, en allsvenska som kröntes med ett guld, hur känns det för dig som styrelseledamot?

– Jag brukar säga att vi är lite bortskämda faktiskt! Även om vi har en unik position i svensk fotboll så är det aldrig lätt att vinna en serie. Man blir heller aldrig trött på att just vinna en serie! Men man kan inte vinna på beställning, tänk på alla förändringarna som gjordes under sommaren och några spelare som kom hem från OS med stukade självförtroenden. Så det är mycket strongt av laget att vinna serien!

Ser du en framtid tillsammans med föreningen och vad vill du lyfta fram som viktiga exempel på det som FC Rosengård gör?

– Jadå, det gör jag. Vi gillar att vara långsiktiga, man brukar ha bäst framgång då. Jag vill gärna lyfta fram Boost by FCR, jag har varit involverad i det länge. Projektet fanns redan när jag kom med i FC Rosengårds styrelse och det är oerhört viktigt för Malmö som stad med sådana projekt. De är väldigt duktiga på det de gör där. Så är det såklart ungdomsfotbollen som vi borde vara stolta över och lyfta fram. Men vi ska också passa på nu och njuta i slutspurten av damallsvenskan, det är inte ofta man får chansen att njuta på det sättet!

Har du någon utmaning inför den närmaste tiden?

– Vi ska se till att Caroline Seger spelar ett par år till, hon har sina bästa säsonger framför sig! Jag hörde en intervju med fotbollstränaren Pep Guardiola som fick frågan om vilket lag han trodde skulle bli favoriter i Champions League. Han svarade: – Det lag som Messi spelar i! Jag skulle vilja säga att detsamma gäller för Seger, i Sverige. Det lag hon spelar i är favoriter!

De senaste inläggen: