Matchvärd: Victoriahem

Hemmamatcherna fortsätter dugga tätt, och denna måndagkväll tar FC Rosengård emot Piteå IF DFF på Malmö IP, avspark 19.00. Vi kör uppsnack med dagens matchvärd – Victoriahem!

Hej Tannia Rosander Fazliu, områdeschef på Victoriahem, berätta lite om vilka ni är och vad ni gör?
– Vi är ett fastighetsbolag med inriktning på att förvärva, äga och förädla bostäder i framför allt miljonprogramsområden. Vi tar hand om 39 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder. På Rosengård ligger det bestånd vi ägt längst, i tio år och ligger på Herrgården. Där har vi 887 lägenheter och en del lokaler.

Hur kommer det sig att ni började samarbeta med FC Rosengård och varför blev det så?
– Social hållbarhet är en viktig del i vår förvaltning. Vi har ett stort ansvar att se till så att både våra hyresgäster och våra stadsdelar mår bra. Våra bosociala satsningar är ett långsiktigt arbete med tydliga mål liksom vårt samarbete med FC Rosengård som vi haft sedan 2018. Samarbetet ger möjligheten till en meningsfull fritid för våra boenden och Summer Camp bidrar till att aktivera barnen i våra områden under sommarlovet.

Berätta lite om arbetet med Summer Camp och vad det innebär!
– Genom vårt samarbete med FC Rosengård kan vi erbjuda alla barn och ungdomar riktigt roliga dagar här i Rosengård. Varje sommar får barnen i vårt område, maximalt 100 platser, delta på Summer Camp. Det ger barnen i våra områden en möjlighet till aktivitet kostnadsfritt under sommarlovet som förhoppningsvis bidrar till man får upp intresset för fotbollen och vill fortsätta, det är även bra att vi visar föräldrar och omgivningen att Rosengårds IP är en trygg plats att lämna våra barn och ungdomar på. Det är glädjande att vi för sjätte året i rad kan erbjuda denna aktivitet, som varje år lockar allt fler deltagare.

Nu ska ni vara matchvärdar i matchen FC Rosengård-Piteå, vad kommer att hända och vad innebär det för er?
– Vi ser väldigt mycket fram emot detta, framför allt att få heja på de grymma spelarna! Förutom det så kommer priser till de två bästa spelarna delas ut. Vi kommer även bjuda in våra boende till matchen och hoppas på en bra uppslutning.

Då får du också äran att tippa slutresultatet!
– 2–0 till FC Rosengård!

De senaste inläggen: