Matchvärdar: Scandic & Sydsvenskan

Thomas Ivarsson är hotelldirektör på Scandic Triangeln och Åsa Freij är marknadschef på Sydsvenskan. Tillsammans står de båda som matchvärdar för Skånederbyt mellan FC Rosengård och Kristianstads DFF och planerar en intressant och minnesvärd kväll för båda lagens nätverk.  

Hej Thomas och Åsa, vi kan väl börja med att ni presenterar era respektive verksamheter för läsarna!

TI: – Scandic Hotels är Nordens ledande hotellkedja och vi driver ett antal olika hotell, i Malmö har vi sex och i Lund ett. Snart har vi två i Helsingborg när vi öppnar ett nytt ute i Oceanhamnen, längst ut på piren, det blir mycket spännande. Och så öppnar ett nytt hotell i Göteborg i juni, alldeles vid älvstranden. Vi öppnar också två jättefina hotell i Köpenhamn så det är mycket som händer i vår region. Skåne och Köpenhamnsregionen vävs ihop mer och mer och det är jätteroligt. Vi har nyligen förlängt vårt samarbetsavtal med Svenska Fotbollförbundet fram till 2024, så vi jobbar mycket med idrotten och försöker fördela jämnt mellan dam- och herridrott. Scandic är en stark partner för idrotten i Sverige och vi känner också att det måste finnas ett stort mått av inkludering och mångfald när det kommer till idrott, så därför väljer vi ibland att satsa extra på parasport och ungdomsidrott.

ÅF: – Sydsvenskan är en lokal aktör som ingår i Bonnierkoncernen, vi finns från norr till söder och vårt senaste tillskott är Skånska Dagbladet, som ju har flyttat in i våra lokaler vid Triangeln. Här sitter nu Sydsvenskan, Skånskan, Kvällsposten och en Dagens Industri-redaktion så vi är många under samma tak.

Det märks att ni känner varandra väl och har jobbat tillsammans tidigare!

ÅF: – Ja, vi har jobbat tillsammans i några år, vi har många likheter, vår målgrupp är bred och vi kan nå ut till hela Sverige med våra nätverk. Exempelvis jobbade vi tillsammans med Ett mjukare Malmö, ett stort projekt med femteklassare där man diskuterar med barnen vad som är okej att säga till varandra, det goda samtalet helt enkelt. Vi är ju inga pedagoger utan kunde ta hjälp av de som har den kompetensen och grundskoleförvaltningen i Malmö nappade.

TI: – Det handlar mycket om hur man beter sig på sociala medier till exempel.

Hur gick det till när ni valde att samarbeta med FC Rosengård egentligen?

ÅF: – Vi känner att vi vill göra något för Malmö båda två!

TI: – Ja, och båda parter känner att Malmö är för bra för att vi inte ska vilja satsa på det och idrotten är en jätteviktig kugge. Vi upplever att det arbete FC Rosengård gör, där man lägger 50 procent på idrotten och 50 procent på samhällsansvar, rimmar väldigt väl med våra värderingar. Allt det arbete föreningen gör med unga tjejer är jätteviktigt och därför var det naturligt för oss att ta klivet in och bli en partner och göra saker och ting tillsammans.

Ni har ju valt att arrangera och ta hand om matchvärdskapet i Skånederbyt FC Rosengård-Kristianstads DFF, hur tänker ni kring upplägget?  

ÅF: – Vi har valt att satsa på nätverken till respektive klubb och de ska komma hit här till Scandic Triangeln för en trevlig eftermiddag.

TI: – Det blir mat och dryck såklart, det är ju fredag så vi satsar på att få en fin AW-känsla.  Vi kommer att få besök av Krister Bergström som är VD för handbolls-VM 2023. Han kommer ner från Göteborg för att träffa oss och kommer att berätta om hur det arrangemanget är upplagt.

ÅF: – Dessutom kommer Jenny Damgaard att intervjua någon från respektive lag, det blir lite matchuppsnack, en annorlunda upptakt på matchen.

TI: – Och så kommer Jenny Sjöstrand och hennes gäng en sväng och berättar om ledarskapsutbildningen för unga tjejer som FC Rosengård bedriver. Därefter är det nog dags att promenera den lilla biten bort till Malmö IP och få en kopp kaffe innan matchen börjar.

Nu är det dags för er att tippa resultatet i matchen, hur tror ni det slutar?

TI: – Det är ju derby, inte som en vanlig match, men jag tror stenhårt på 2–1. Det blir en tuff match, men vinst blir det. Det finns inget alternativ.

ÅF: – Jag tror på 4–2, med tanke på förra matchen mot Hammarby, det kommer att bli målrikt.

De senaste inläggen: