Matchvärdar: Sparbanken Skåne & Swedbank

Anneli Wessman är kontorschef på Swedbank i Malmö. Vi fick en pratstund med henne där hon reder ut begreppen om samarbetet med FC Rosengård, ung ekonomi och hur det går i toppmatchen mot BK Häcken där Swedbank och Sparbanken Skåne är matchvärdar.

Att Swedbank är en bank är nog de flesta klara över, men kan du ändå presentera er verksamhet?
– Det är ju så, vi är en bank och alla vet vad en bank gör, men för oss är det viktigt att vi är en bank för alla. Alla är välkomna som kunder till oss och något som vi tar på stort allvar är vårt samhällsansvar där vi kan ge tillbaka till samhället och inte bara tjäna en massa pengar. Vårt samhällsengagemang är jätteviktigt och vi kan ta exemplet med ung ekonomi där jag känner att vi bidrar när vi är ute i skolor och pratar ekonomi varje vecka. Vi tycker att det är alldeles för lite undervisning i ekonomi och många ungdomar hamnar snett och utnyttjas i samhället för att de inte vet vilka konsekvenser det kan bli av exempelvis sms-lån. Det är också en del av vårt engagemang i Hattrick by FCR där vi finns med och informerar om just sådant. Det är viktigt att poängtera att det här är ett samarbete mellan tre stiftelser och två banker; Sparbanksstiftelsen Skåne, Sparbanksstiftelsen Finn och Sparbanksstiftelsen Färs och Frosta samt Swedbank och Sparbanken Skåne.

Hur kommer det sig att ni är samarbetspartner med FC Rosengård?
– Dels hänger det ihop med samhällsengagemanget, det passar så bra, dels vill vi vara med och sätta mer fokus på damfotbollen. Att få unga att fortsätta spela är ju en del och så kan man göra det i kombination med att hålla föreläsningar i viktiga ämnen. Vi har ju varit med och samarbetat i Hattrick by FCR sedan starten och det har handlat om tjejer och menstruation, idrott och Pride, alltså mångfalden, att alla är välkomna. I år är det psykisk hälsa som är temat och då arbetar man tillsammans med Tim Bergling Foundation. Samarbetet stämmer överens med våra värderingar inom Swedbank; öppen, enkel, omtänksam.

Vad kommer att hända under matchen när ni är matchvärdar tillsammans med Sparbanken Skåne?
– Först och främst ska vi försöka hjälpa till att dra publik till matchen, vi har bjudit in anställda med familjer till matchen och kunder har också fått erbjudande som vi skickat ut digitalt. Vi bjuder alla på gratis kaffe, kommer att vara på plats och representera i VIP:en och ute på arenan och har lite informationsmaterial med oss. Vi hade ett stort engagemang i Hattrick Cup som spelades 13–14/8 där vi hade personal på plats, arrangerade tävlingar och delade ut give aways, helt enkelt hade olika aktiviteter. Vi valde att lägga kraften där och det var ett jättefint upplägg på cupen.

Från det ena till det andra, följde du EM i somras?
– Ja, det gjorde jag och jag måste säga att det var extremt spännande. Jag märker i det privata umgänget med vänner att det är många, inte minst män, som kommenterat vilken utveckling damfotbollen haft och som gillar att titta. Generellt känns det roligt att det är så många som har följt matcherna och samlats i kompisgäng för detta.

Om vi går till klubblaget nu, FC Rosengård. Det har ju varit lite rockader vad gäller spelare i laget under sommaren, hur ser du på lagets möjligheter under hösten?
– Ja, jag läste precis nu att Seger är borta på grund av skada. Det är trist, men jag tror ändå att vi har så pass stor bredd att vi kommer att lyckas att behålla serieledningen och fixa detta!

Swedbank är matchvärdar tillsammans med Sparbanken Skåne när det är ett toppmöte i damallsvenskan, FC Rosengård mot BK Häcken, hur tippar du att slutresultatet kommer att bli?
– Jag tror att det blir 3–1! Jo, det måste ju bli vinst!

Matchen mellan FC Rosengård och BK Häcken sparkas igång 19.00 på Malmö IP. Matchvärdarna Sparbanken Skåne och Swedbank bjuder alla i publiken på gratis kaffe!

De senaste inläggen: