Matilda Kristell lånas ut till Uppsala

Mittfältaren Matilda Kristell lånas ut till IK Uppsala under 2023. Under förra våren var Kristell på lån hos danska Brøndby och under hösten var hon med och säkrade FC Rosengårds SM-guld och var även en del av truppen i Champions League.

20-åriga Matilda Kristell har spelat i FC Rosengård sedan 2015 och varit en del av A-truppen under flera år. Nu går mittfältaren på lån till den allsvenska konkurrenten IK Uppsala under 2023 för att säkra mer speltid.

– Matilda har haft ett bra halvår hos oss sedan hon kom tillbaka från utlåningen i Brøndby. Hon har verkligen vuxit som människa och fotbollsspelare. Men för att få mer kontinuerlig speltid har vi hittat en mycket bra lösning med Uppsala. Jag har haft en god dialog med klubben och är säker på att Matilda kommer fortsätta sin utveckling framåt under året, säger sportchef Therese Sjögran.

Uppsala hamnade på kvalplats i Elitettan 2022 och fick spela om en plats i OBOS Damallsvenskan. De förlorade kvalstriden mot BP men tog sig ändå upp i högsta serien i och med Eskilstuna Uniteds degradering.

De senaste inläggen: