Mia Persson förlänger med FC Rosengård

Mittfältaren Mia Persson förlänger med FC Rosengård fram till sommaren 2025. Persson har spenderat två säsonger i klubben och hittills samlat på sig två SM-guld, ett cupguld och ett gruppspel i Champions League. 

 Mia Persson är fostrad i skånska Sjöbo IF och vid 13 års ålder började hon spela seniorfotboll i division 1. Hon anslöt till FC Rosengård under sommaren 2021 efter spel i Slavia Prag och den tjeckiska högstaligan. Under sina två år i klubben har hon varit en tongivande spelare i laget, inte minst med sina starka ledaregenskaper och sin roll som en av lagkaptenerna.  

-Jag är väldigt glad och tacksam över att få fortsatt förtroende, och jag ser väldigt mycket fram emot att fotsätta utvecklas och utmanas. Det kändes som att jag hittade hem när jag skrev på för två år sedan och jag är otroligt taggad på framtiden i FC Rosengård, säger Mia Persson.
 

-Mia är en kulturbärare och en förebild för våra unga spelare. Att vi kunnat förlänga med henne känns väldigt bra. Mia tillför rutin och ett lugn som kommer behövas i höst och även framåt, säger sportchef Therese Sjögran.    

De senaste inläggen: