Minst misstag vinner

I morgon så är det återigen match för FC Rosengård när man åker till Halland för att möta Vinbergs IF. När lagen möttes förra säsongen i Vinberg så vann FC Rosengård en tät match med 1-2 efter att Ismail Hussein och Zia Sakirovski gjort Rosengårds mål.
Vinbergs IF har så här långt in på säsongen haft det tungt då man förlorat fem matcher, spelat en oavgjord och bara vunnit två vilket gör att dom inte ligger bättre än på en elfteplats i tabellen. Framåt så har man gjort hyfsade tolv mål på åtta matcher, vilket är helt ok, det är snarare defensiven som har varit deras problem så här långt under säsongen då man släppt in 23 mål.
FC Rosengård har som bekant fått upp farten då man vunnit sina fyra senaste matcher och totalt sett så har man vunnit fem, ingen oavgjord, två förluster och femton inspelade poäng. I och med sviten så klättrade man upp i serieledning men efter dagens (fredagens) match mellan Qviding och Ullared så ligger man tvåa på sämre målskillnad efter just Qviding. Men man har som sagt en match mindre spelad och med en vinst imorgon så övertar man återigen förstaplatsen. Men det kommer å andra sidan att krävas att man återigen visar prov på samma inställning som under de tidigare matcherna där man kämpar och krigar för varandra i nittio minuter plus tillägg för Vinberg är ett bättre lag än vad tabellen visar för tillfället.
Oavsett vilket så förväntar sig Blerim Gudjufi, FC Rosengårds målvakt, att det kommer att bli en tuff match då både Rosengård och Vinberg kommer att göra allt för att ta de tre poängen, Vinberg för att få distans till lagen under dem runt kvalstrecket och Rosengård som redan nämnts, för att återta förstaplatsen. Så givetvis är det en del som står på spel för lagen fast av olika anledning och det lär inte vara någon brist på motivation bland spelare och ledare men garanterat en hel del nerver också. Blerim är inne på samma spår då han tror att laget som till slut står som vinnare är laget som lyckats minimera sina misstag samtidigt som man utnyttjat sina chanser framåt.
Nu har FC Rosengård visat under de senaste matcherna att man är ett lag som gått in i varje match med fullt fokus samt en tro på det man gör som gjort att man både spelat ut motståndare och vänt matcher och man kommer att ta sig an morgondagens match på samma sätt. Men att man på något sätt skulle bli övermodiga på grund av de senaste vinsterna, eller tro att matchen mot Vinberg kommer att bli en enkel uppgift, då tror man helt enkelt fel då Rosengård är väldigt ödmjuka inför den stundande uppgiften man har framför sig och man kommer att göra allt det man kan för att ta tre poäng berättar Blerim.
Matchen spelas på Vinåvallen imorgon lördag med start klockan 14.00 och skulle ni ha vägarna förbi så ryktas det om fritt inträde så det finns ingen anledning att inte stanna till och stötta FCR.