Missa inte FCR – LB07 (Div 2)

Imorgon ställs två lag och två bröder mot varandra på Rosengårds IP kl 16.00

Imorgon är det dags för ännu ett Malmöderby när FC Rosengård och LB07 drabbar samman på Rosengårds IP. Senast lagen möttes i tävlingssammanhang var i glödheta derbyn i Division 1 där man bjöd publiken på tuffa och jämna matcher men en del har hänt sedan dess. FC Rosengård åkte ur Ettan för två säsonger sedan och som en följd av det så man blev tvungen att bygga upp i princip ett helt nytt lag. LB07 åkte ur Ettan förra säsongen och befinner sig i samma situation som Rosengård gjorde för ett par säsonger sedan, man får bygga ett nytt lag där man satsar på unga talanger.

En av de unga talangerna LB07’s nr 4 Dardan Burrniku som har ett förflutet i FC Rosengård och han tror att det kommer att vara mycket känslor inblandade i morgondagens derby, men samtidigt så kommer det att bli en kul match att spela. Att spela derby i Malmö innebär att det är mycket prestige och ära som står på spel då de flesta spelarna känner varandra rätt hyfsat och morgondagens match är inget undantag. Snarare är det tvärtom för Dardan då hans bror Ali Burrniku spelar i FC Rosengård och man kan ju ana hur diskussionerna har gått runt matbordet. Att Dardan och Ali återfinns på var sin sida i derbyt kommer att ge en redan intressant match en ny dimension och lite av matchen i matchen. Så hur bra koll har Dardan på FC Rosengårds spel? Han berättar att han har rätt bra koll på hur FC Rosengård spelar då han följt brorsans matcher, ”det är ett lag som försöker rulla o ha kontroll på sina matcher”. Så här långt in i säsongen ligger LB07 på en sjundeplats i tabellen efter at man vunnit två matcher, spelat fyra oavgjort och förlorat två. Själv så tycker Dardan att säsongen ”har väl varit hyfsad med tanke på hur alla trodde de skulle gå” och syftar på de som tippat att LB07 kommer att åka ur Division 2.

FC Rosengård inledde säsongen med sju raka segrar innan det tog stopp förra helgen mot FC Höllviken men trots förlusten så ligger man kvar i serieledning med två poäng ner till skuggande FC Höllviken. Att derbyt mot LB07 är en chans för FC Rosengård att studsa tillbaka in i vinnarspåret igen är det ingen tvekan om och även om veckan har varit ”lite kort” inför derbyt så har man haft fullt fokus på matchen. ”Under veckan så tycker jag att vi som lag har jobbat bra och vi verkligen försökt lägga förlusten bakom oss för att blicka framåt och för att visa de andra lagen i serien att det var mer en engångs grej. Så all fokus är på derbyt imorgon och jag hoppas de som är på plats ska få njuta av en fin fotboll och FC Rosengårds 8:e seger så klart. Berättar Ali. Så hur går tankarna inför matchen?

”Tankarna har varit lite så där med tanke på förlusten i helgen samt att vi egentligen hade matchen i våra egna händer men men vi har börjat jobba vidare och vi blickar så klart framåt. Blir en tuff match mot ett Limhamn som jag sett ett par gånger och som verkligen inte viker ner sig. Men vi ska väl fortsätta spela vårt spel och ha den tålamoden vi haft under de andra matcherna och förhoppningsvis så ger det resultat”. Resultatet vet vi imorgon vid 18 tiden men givetvis så måste man ju såklart fråga bröderna vem som är bäst och lite överraskande så är killarna förvånansvärt ödmjuka då Dardan säger ”Två helt olika positioner men han är mer rutinerad” och Ali säger ”Att just få möta lillebror är en riktigt kul grej så klart men vi vet både vad som gäller och om jag ska få nämna en utav oss så skulle jag nog säga att han är bättre”.

Missa inte derbyt imorgon med avspark klockan 16.00 på Rosengårds IP med allt vad ett derby kan innehålla i form av heta känslor, prestige och ära.

Text & Bild: Stephan Lindstrand