Möt nyförvärvet Matthew Ambaye

Matthew Ambaye är klar för FC Rosengård och har skrivit på ett avtal som sträcker sig över 2022 med option på förlängning över 2023.

Matthew är en 20-årig (född 2002) mittfältare som närmast kommer från Torns IF där han debuterade i seniorlaget 2019 och sedan dess har det blivit 18 matcher i division 1. Han har LB07 som moderklubb och innan han tog steget över till Torns IF spelade han ungdomsfotboll i Heleneholms SK.

Matthew beskriver sig själv på följande vis:
– Jag är en
modern 10:a på mittfältet. Finner mig naturligt i hålen bakom motståndarnas mittfältare där jag kan skapa chanser för mina anfallare. Jag har även spelat som sittande mittfältare också så kan hantera alla positioner på innermittfältet egentligen. Jag är en bolltrygg, positionssäker och kreativ spelare som gör mina medspelare bättre. En bra fot på fasta situationer, hotande passningar som skapar egna chanser såväl som assists. Sedan hoppas jag kunna bjuda på ett par projektiler utifrån.

Matthew var den första ungdomsspelare som signerat ett professionellt A-lagskontrakt i Torns IFs historia och debuterade som 17-åring i tävlingssammanhang för klubben. Utöver det har han som ett resultat av ovan ett par års erfarenhet av spel på högre nivå som främsta meriter.

Så, hur ser dina målsättningar ut för 2022?
– Förra året har jag fått berättat för mig att det var ett bra år fotbollsmässigt för Rosengård. Det största målet för mig är att, tillsammans med en redan väl ihop sammansvetsad trupp, bidra till att vi har tagit de poäng vi behöver när vi sammanfattar serien i mitten på oktober. Visst har man personliga mål med att man vill ligga högt i poängligan när säsongen är summerad, men det är sekundärt. Om vi spelar bra når också individerna sina personliga mål.

Vad har du för uppfattning av FC Rosengård?
– Kortfattat – ett herrlag med moderna och duktiga tränare som spelar attraktiv fotboll. Sett ur ett större perspektiv – en klubb med mycket god organisation till följd av damlagets framgångar med en stor uppsida för herrlaget, där man verkar vilja ta kliv uppåt i seriesystemet. Har dessutom läst att föreningen gör olika insatser kopplade till de globala hållbarhetsmålen för att bidra till en bättre omvärld vilket är kul.

Vad var det som avgjorde att du skrev på för FC Rosengård?
– Efter mina tre år i Torns IF kände jag att det var dags att testa på någonting nytt. En rad olika faktorer spelade in. Geografiskt underlättade det för mig då jag studerar och bor i Malmö. Jag pratade i januari med Marco över telefon, ett samtal där klubbens ambitioner blev tydliga och som liksom mina är väldigt höga. Därefter fick jag träffa och prata med Pierre och resten av tränarstaben och allt kändes väldigt bra.
– Utöver mina personliga målsättningar för året vill klubben inom snar framtid spela på en högre nivå och där ansåg klubben att jag kunde bidra. Därtill ska nämnas att ett trevligt möte med sportgruppen också bidrog med sin vänlighet och professionalitet. Dessutom underlättade Dylan Kosik, min före detta lagkamrat och nära vän i Torns IF (nu i FC Rosengård), också mitt beslut med endast positivt att säga om klubben.

Hur ser du på framtiden tillsammans med FC Rosengård?
– Jag ser en ljus och framgångsrik framtid med FC Rosengård.

FC Rosengård hälsar Matthew välkommen till klubben och önskar honom lycka till.

De senaste inläggen: