Möt nyförvärvet Tayo Saliu

Anfallaren Tayo Saliu representerar numera FC Rosengård och har signerat ett kontrakt över säsongen 2022 med option på ett års förlängning. Tayo kommer närmast från Malmö City FC där han varit lagets främste målgörare de senaste tre säsongerna och förra säsongen gjorde han 10 mål på 21 matcher.  Dessförinnan spelade han för Chykap International FC i Nigeria som också är Tayos hemland.

Tayo som är 25 år gammal beskriver sig själv som en hårt jobbande anfallare med ett öga för mål samtidigt som han lika gärna försöker skapa chanser åt sina medspelare att göra mål.

Tayo, vad har du för mål med säsongen 2022?
– Vi vill klättra i seriesystemet och jag vill bidra till lagets framgångar genom att själv göra en bra säsong där jag kan göra mål och hjälpa laget att plocka så många poäng som möjligt i serien, berättar Tayo.

FC Rosengårds goda organisation och de sociala projekten, inte minst de internationella, är faktorer som ofta nämns när man frågar nya spelare vad som lockade med klubben och så även för Tayo.

– Klubbens ambitioner var det som avgjorde att jag skrev på och tränaren spelade en enorm roll i mitt beslut att skriva på för FC Rosengård. Jag spelade två säsonger med Marco som tränare och vi hade ett riktigt bra samarbete tillsammans med många bra minnen. Så det känns bra att kunna jobba tillsammans med honom igen, säger Tayo och fortsätter:

– Jag vill göra en bra säsong och jag hoppas att vi kan uppnå vårt mål med att vinna serien och gå upp i division 1, avslutar Tayo.

FC Rosengård hälsar Tayo välkommen till klubben och önskar honom lycka till.

De senaste inläggen: