Möt Rasmus Leijon, assisterande i Dam A och huvudansvarig i FC Rosengård 1917

FC Rosengårds Rasmus Leijon har en spännande dubbelroll som både assisterande tränare för A-laget och huvudansvarig för FC Rosengård 1917 Dam. Med en fotbollsresa som sträcker sig över femton år i olika roller och föreningar, för Rasmus med sig en bred erfarenhet och en klar vision för klubbens framtid.

Rasmus får en viktig roll när det gäller att utveckla talanger inom klubben. ”Jag ser fram emot att vara en naturlig del av spelarnas resa mot att nå den yttersta nivån. Jag tror att för min del så handlar det om att identifiera styrkor, svagheter och eventuella attributsluckor för att bidra med verktyg som de förhoppningsvis kan använda sig av för att bli bättre.” berättar Leijon.

Som ny huvudtränare för FC Rosengård 1917 Dam är Rasmus tydlig med sina mål och visioner. ”Vi behöver hitta en balans mellan lagets kollektiva utveckling för att skapa resultat och individens utveckling för att kunna nå vårt A-lag. Om vi ska vara självförsörjande med spelare så är ju visionen solklar – att så många tjejer som möjligt får så bra möjligheter det bara går för att bli allsvenska spelare.” förklarar han.

Rasmus planerar att bygga vidare på FC Rosengårds starka tradition av att utveckla unga spelare. ”Jag ser fram emot att vara en naturlig del av spelarnas resa mot att nå den yttersta nivån.” säger han. För att uppnå detta fokuserar han på att identifiera och utveckla spelarnas styrkor och svagheter genom en träningsfilosofi som bygger på höga standarder och hårt arbete.

”Jag tror att vi blir det vi tror på – kan vi ha en hög standard både på och utanför planen och om vi arbetar hårt för att försöka se varje träning som en chans att pusha vårt max så tror jag att vi kan skapa en miljö som både spelare och ledare växer av.” förklarar Rasmus om sin träningsfilosofi.

Samarbetet med andra tränare och ledare inom klubben är en viktig del av Rasmus arbete för att skapa en enhetlig utvecklingsväg för spelarna. ”med delade tjänster mellan A och B är en naturlig del i utvecklingen och vägen framåt. För min egen del så är det lika inspirerande att vara assisterande i A som huvudansvarig för 1917. Jag tror att det också skapar naturliga flöden i vår elitmiljö.” avslutar han.

Med Rasmus erfarenhet och ledarskap ser FC Rosengård fram emot en framtid där klubbens unga talanger får alla möjligheter att utvecklas och nå sina mål.

De senaste inläggen: