Mot Ullared

Efter en bra inledning på säsongen med vinst i Malmöderbyt mot BK Olympic med 4-1 så har laget knappt haft tid att fira segern förrän det är dags ta sig an Ullared på bortaplan.
Zia Sakirovski som inledde och avslutade målskyttet mot Olympic berättar:
” Det var en bra match, allt var på topp; vädret, planen o publiken. Vi hade kommit hem någon dag innan från Turkiet och var hungriga på att sätta igång. Jag tycker vi bevisade direkt att vi är Malmös bästa lag efter MFF så att vinna direkt med så klara siffror och hur matchen såg ut så är det hur skönt som helst.”  Samtidigt vill Zia lyfta fram lagkaptenen  Granit Sherifi. som gjorde 2 mål och bidrog en hel del till vinsten med sitt ledarskap. Han är glad för hans skull; att han är tillbaka efter knäskadan och fick göra två mål direkt.
Ullared vann även dom sin seriepremiär är dom besegrade Assyriska BK på bortaplan med 1-2. Lagen möttes förra säsongen och med facit i hand så har FC Rosengård revansch att hämta då man bara tog en poäng av sex möjliga. Nu kommer det att bli tufft att få med sig tre poäng med hem till Malmö då Ullared garanterat är extra motiverade då det är deras hemmapremiär och vill visa hemmapubliken vad dom går för.
Zia spelade mot Ullared förra säsongen och berättar att det är ett svårt lag att möta då dom backar hem och väntar på sin egen planhalva vilket resulterade i bara en vunnen poäng på två matcher.
Så vad krävs för att ta tre poäng mot Ullared?
”Det krävs att vi gör samma saker som förra matchen och mer. Jobbar för varandra, jobbar färdigt varje situation och spelar den fina fotboll vi vill och kan. Vi är revanschsugna och vi vill fortsätta spela som vi gjorde mot Olympic.” Berättar Zia.
Zia gjorde som nämnts två mål i debuten och är nöjd med sin insats efter att ha haft en bra försäsong som onekligen bidragit till hans goda form. Men allt kan alltid bli bättre både för honom och för laget då alla jobbar hårt för att man ska kunna fortsätta på den inslagna vägen.
”Men som sagt kändes det bra mot Olympic och vi alla i laget hoppas det fortsätter så här. För i år är det FC Rosengård 1917’s säsong!”