Motståndarkoll: Kristianstads DFF

Kristianstads DFF är en sammanslagning mellan VÄ IF och Kristianstads FF som gjordes 1998.
Namnändringen till nuvarande namn blev gjort år 2006 och då hade klubben välkände Thomas Mårtensson (nu Vittsjö) som tränare och tog 2007 steget upp i Damallsvenskan genom att vinna Söderettan utan någon förlust. 
Första året i Damallsvenskan blev KDFF ett publiklag på hemmaplan och i första matchen mot Djurgården kom över 2 500 personer till Vilans Idrottsplats för att heja fram sitt nya favoritlag. I lokalderbyt mot LdB FC (nuvarande FC Rosengård) slog man sitt publikrekord då det kom 2 977 personer för att se matchen.
Sedan 2018 spelar KDFF sina matcher på Kristianstads Fotbollsarena efter att i många år hållit till på Vilans Idrottsplats.
Året därefter blev ny huvudtränare Elisabeth Gunnarsdottir som kom från Island och tog med sig ett sätt att jobba som har präglat klubben fram till i dag. Gunnarsdottir har infört en vinnarkultur och även jobbat hårt med att organisera ungdomsverksamheten, vilket medfört att klubben i dag har många spelare som kommer från egna leden.
2018 gjorde KDFF sin hittills bästa placering i OBOS Damallsvenskan, då man slutade på 4:e plats och tog sin första medalj.
Två välkända spelare, Nilla Fischer och Therese Sjögran spelade i sin ungdom i VÄ IF / Kristianstad FF, och i dagens lag så finns Sofie Hagman och Josefin Harrysson som båda kommer från ungdomsverksamheten i FCR.
Inför året så var det många experter som tippade Kristianstad som ett av lagen som skulle vara med och kriga om seriesegern och under våren visade KDFF att man ville leva upp till experternas förväntningar, genom att ta sig till final i Svenska Cupen (senaste finalen spelade man mot Linköping 2014, som blev förlust). Där stötte man på patrull borta mot Kopparbergs/Göteborgs FC och förlorade.
KDFF har i år gjort en stark säsong, men kommer att sluta utanför medaljplatserna. Däremot kommer våra motståndare med all säkerhet vilja avsluta serien med att vinna sista matchen för året. Det är upplagt för ett hett Skåne-derby i höstrusket.