Motståndarkoll: Linköpings FC

På söndag gästas Malmö IP av Linköpings FC.
LFC är en av svensk damfotbolls mest framgångsrika klubbar och bildades 2003 med en målsättningen att bli en av Sveriges bästa damklubbar.  Den målsättningen har klubben verkligen infriat och sedan startar har man radat upp segrar i Svenska Cupen 2006, 2008, 2009, 2010, 2014, 2015, Svenska Mästare 2009, 2016 och 2017. 
LFC har vid deltagande i Champions league varit i kvartsfinal vid några tillfällen, detta visar att söndagens gäster är ett lag som tillhör de bästa i Europa.
Linköping FC har Svenskt publikrekord i Damallsvenskan (numera OBOS Damallsvenskan),  detta sattes i seriefinalen mot UMEÅ 2018 och lyder på 9 413 personer. 
Under åren har det kryllat av världsstjärnor i klubben och även i år så är det landslagsspelare på samtliga positioner i laget. Mest namnkunniga är naturligtvis Nilla Fischer (nr 5) som blev uttagen i FIFAs Världselva, som spelarna röstade fram efter årets VM.  
Fischer har ett förflutet i Malmö under många säsonger och vann SM Guld i LdB FC/FC Rosengård 2010. År 2019 Nilla kom tillbaka till Linköping under sommaren, efter en fantastisk framgångsrik tid i ett av världens bästa klubblag Wolfsburg. Tyvärr har Fischer besvärats av en hälskada, vilket gjort att hon inte spelat många matcher under hösten. Det återstår att se ifall Fischer gästar Malmö IP igen.
I dagens startelva har även Linköping en målfarlig anfallstrio bestående av Lina Hurtig (nr 9) , Mimmi Larsson (nr 11) och Stina Blackstenius (nr 20) som alla tre var med och satte färg på Svenska Landslaget under sommarens VM. 
I tisdagens landskamp mot landskamp mot Slovakien, när Sverige vann en storseger med 7-0, visade Lina Hurtig (1 mål) och Stina Blackstenius  (2 mål) att målformen är på topp inför söndagens match mot FC Rosengård.
Linköping tippades före årets seriestart som huvudkandidat till att åter lyfta prinsessan Victorias pokal, men laget har inte lyckats leva upp till allas förväntningar och resultaten har pendlat mellan toppmatcher och även några bottennapp. 
FC Rosengård ställs mot en tuff motståndare och minnesgoda läsare har säkert många tuffa möten mellan klubbarna på näthinnan och inte minst senaste matchen i Linköping som slutade 0-0 efter en väl genomförd match från FC Rosengård. 
En vinst för FC Rosengård kommer att säkra SM-Guldet 2019, så publiken kan se fram emot en spännande match mellan två välspelande lag.