Motståndarkollen: KIF Örebro DFF

På söndag ställs FC Rosengård mot en motståndare som har varit med i Damallsvenskan (idag OBOS Damallsvenskan) sedan 2003. Undantaget är 2018 då man var nere i Elitettan och vände under en säsong.
Klubben har sitt ursprung från Karlslunds IF en klubb som bildades 1920.
KIF Örebro DFF hade sin bästa säsong 2014 då man slutade på andra plats efter FC Rosengård och placeringen gav Örebro möjlighet att spela i Champions League 2015, då man i första omgången ställdes mot PAOK från Grekland som man besegrade med stora siffror och lottades sedan mot storlaget PSG. Mötet i Örebro blev 1-1 och sedan i den avgörande matchen i Paris blev det 0-0 och Örebro var utslagna.
Inför årets säsong så var det många som tippade att nykomlingarna Kif Örebro skulle hamna på nedre halvan av tabellen, men laget har verkligen kommit experterna på skam och med ett bra försvarsspel och snabba omställningar så har man tagit poäng från alla lag i serien.
Vid mötet i våras på Behrn Arena, mellan de båda laget så blev resultatet 0-4 till gästande Rosengårds favör, men matchen var jämnare än siffrorna visade.
Några spelare som sticker ut i laget är Emma Kullberg (född -91) , som äntligen fått belöning för sitt slit och blivit uttagen i landslaget efter sommarens VM.
Vidare har man några snabba anfallare som gör livet surt för motståndarna.
Heidi Kollanen (som i onsdagens SV-Cupmatch gjorde 3 mål), Heather William från USA och inte minst välbekant för publiken på Malmö IP, Jenna Hellström från Kanada, som 2017 spelade här i klubben under en säsong.
Matchen på söndag kommer att bli en fysisk match och där gästerna med sitt välorganiserade försvarsspel inte kommer att bjuda på många målchanser.
Välkomna på söndag 22/9 med avspark kl 13:00 och Malmö IP är det som gäller.